Ingredientai:

120 g miltų;
60 g cukraus;
60 g kambario temperatūros sviesto;
300 g obuolių;
30 g sviesto;
30 g rudojo cukraus;
115 g mėlynių;
¼ šaukštelio cinamono;
Vanilinių ledų;

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę. Pasiruoškite tešlos trupinius. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Įdėkite sviestą ir pirštų galiukais sumaišykite trupinius. Nepersistenkite, nes tešla taps labai sunki. Trupinius išbarstykite kepimo skardoje ir kepkite tol, kol taps auksiniai ir traškūs.

Nulupkite ir išsėklinkite obuolius. Supjaustykite juos smulkiais kubeliais arba riekelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite cukrų ir pakaitinkite tol, kol masė taps panaši į karamelę. Sudėkite obuolius ir dar pakaitinkite apie 3 min. Į obuolių ir karamelės masę įdėkite cinamoną ir mėlynes, pakaitinkite dar 3 min.

Išjunkite ugnį, keptuvę uždenkite dangčiu ir palikite pasitroškinti dar porą minučių.

Į serviravimo indą dėkite karštus vaisius, užbarstykite karštais trupiniais, o ant viršaus uždėkite dosnų šaukštą vanilinių ledų.
Skanaus!