Geriame kaip tirštas sultis, o sumaišius stiklinėje su šaukšteliu grietinės ir kapotu svogūnu – užsigeriam mėsiškus patiekalus.

Gerai sunokusius pomidorus gerai išplaunu, nusausinu ir nesmulkintus dedu į kombaino indą su peiliais. Susmulkinu iki košės konsistencijos. Pomidorus, prieš malant, galima nulupti, bet tikrai nebūtina. Išsimatuoju kiekį ir pilu į puodą. Kaičiu nedidelę ugnį ir 1 litrui masės beriu 1 a.š. druskos, 1 a.š. cukraus.

Kai pomidorai puode pradeda kunkuliuoti, vis pamaišant, pakaitinu dar 5-6 minutes. Kol verda pomidorai, gerai išplautus stiklainius ir užsukamus dangtelius nuplikau verdančiu vandeniu. Dar į karštus pilu pomidorus, užsuku ir verčiu aukštyn kojom ant storo rankšluosčio ir kloju pledu. Atvėsusius stiklainius nešu į rūsį.

Patarimas – kokie skanūs bebūtų geltonieji pomidorai, visgi jie šiam konservavimo būdui netinka…