6 porcijoms reikės:

· Ketvirčio stiklinės alyvuogių aliejaus
· 1 didelio smulkiai supjaustyto svogūno
· 1 valgomojo šaukšto smulkiai pjaustytos imbiero šaknies
· 2 česnako skiltelių
· 1 valgomojo šaukšto malto kumino
· 1 valgomojo šaukšto maltos kalendros
· Pusės arbatinio šaukštelio kardamono
· Ketvirtadalio arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
· 800 gramų supjaustytų morkų
· 375 gramų raudonųjų lęšių, vandenyje mirkytų 20 minučių
· 6 stiklinių daržovių sultinio
· 250 gramų kreminio lydyto sūrelio (pavyzdžiui, Filadelfijos)
· Druskos, pipirų – pagal skonį

Gaminimas:

Puode įkaitinkite aliejų, jame apkepkite svogūnus, imbierą, česnaką. Kai svogūnai suminkštės, į keptuvę suberkite prieskonius ir morkas – kepkite dar maždaug minutę. Kartu su vandeniu, kuriame mirko, į puodą sudėkite lęšius, užliekite sultiniu ir virkite 45 minutes arba kol lęšiai nesuminkštės.

Išvirtą sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Sudėkite sūrelį ir viską labai gerai išmaišykite. Leiskite sriubai užvirti ir pavirkite maždaug penkias minutes. Išpilstykite į dubenėlius, papuoškite žalumynais.

Skanaus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)