Reikalingi produktai:

Cukinija (paruošta*): 500 g
Bulvės (paruoštos*): 250 g
Alyvuogių aliejus: 5 š.
Vanduo: 800 g
Kietasis sūris (smulkiai tarkuotas): pagardinimui
Grietinėlė (35% riebumo): pagardinimui

Reikalingi prieskoniai:

Juodgrūdė: 1 arbat.š.
Garstyčios baltos (sėklos): 2 arbat.š.
Asafetida: 2 arbat.š.
Druska: 2 arbat.š.

Nuvalome cukiniją, nuskutame bulves ir viską supjaustome kubeliais. Į įkaitintą keptuvėje aliejų suberiame juodgrūdės sėklas, garstyčių sėklas, asafetidą. Šiek tiek apkepiname prieskonius ir sudedame supjaustytas bulves ir cukiniją. Troškiname apie 10 - 15 min. ant vidutiniškos ugnies. Kepinant pastoviai maišome, kad visos daržovės vienodai gautų šilumos.

Tuo metu puode užviriname vandenį. Į verdantį vandenį sudedame karštas apkepintas daržoves, druską, uždengiame dangčiu ir paliekame pasitroškinti dar apie 15 – 20 min. Nukeliame nuo ugnies, šiek tiek pravėsiname ir viską sutriname blenderiu.

Prieš patiekiant pagardiname grietinėle ir smulkiai tarkuotu kietuoju sūriu. Tinka ir prieskoninės žolelės – bazilikas, rozmarinas. Patiekiame su juoda duona ar skrudinta balta duona.

SKANAUS!