4 porcijos / Paruošimo laikas: 15 min.

Reikės:

400 g jūros žuvies filė
100 g kukurūzų miltų
2 skiltelės česnako
1 raudonos aitriosios paprikos
1 citrinos
2 šviežių svogūnų stiebeliai
2 valg. š. sojų padažo
0,5 arb. š. tailandietiško žuvies padažo
Žiupsnelio rudojo cukraus
2 cm imbiero šaknies
1 ryšulėlio mėtų
1 ryšulėlio peletrūnų
2 valg. š. žemės riešutų aliejaus
2 valg. š. šviesaus sezamų aliejaus

Gaminimas:

Žuvį nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiomis juostelėmis. Kukurūzų miltus persijokite, suberkite į dubenį. Sudėkite žuvies gabaliukus ir gerai apvoliokite juos miltais.

Česnaką nulupkite ir supjaustykite riekelėmis. Aitriąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Imbierą nuskuskite, nuplaukite ir sujaustykite šiaudeliais. Svogūnų steibus, mėtas, peletrūnus nuplaukite ir nudžiovinkite. Svogūnų stiebus supjaustykite žiedeliais, mėtas ir peletrūnus susmulkinkite.

Įkaitinkite gilią keptuvę. Įpilkite žemės riešutų ir sezamų aliejaus ir ant stiprios ugnies maždaug 3 min. apkepkite žuvies gabaliukus, kol jie pasidengs rusva plutele. Perdėkite juos į lėkštę. Keptuvę palikite ant ugnies.

Supilkite į keptuvę likusį aliejų, 1 min. pakepinkite česnaką ir imbierą. Po to sudėkite aitriąją papriką ir svogūnus. Įberkite cukraus, supilkite sojų ir žuvies padažus, sudėkite žalumynus. Išmaišykite ir kepkite 1 min. Iškepusią žuvį apliekite šiuo padažu ir patiekite su citrinos skiltelėmis.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)