Traškūs naminiai vafliai

 (13)
Kalbant apie šiuos vaflius, tai jie kone tobuli – traškūs, saldūs ir be galo skanūs, tiksliai tokie, kokių norėjau ir tikėjausi! Surizikavau ir gaminau iš dviejų porcijų, ir ką sau manote, rizika pasiteisino, gal reiktų šampano?
Traškūs naminiai vafliai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Gaminimo procesas praėjo sklandžiai ir greitai, neminint pirmų prisvilusių blynų. Bet gi kaip neišbandysi naujos vaflinės? Kepimo procese dalyvavo ir mano teta, ji buvo atsakinga už kepimą, o aš už susukimą. Tik išėmus reikia iš karto susukti, nes paskui jau šaukštai popiet, nėra ko apkvaitus nuo vaflių kvapo užsižiopsot! Vaflių skonis leido pamiršti ir pasvilusius pirštus, ha! Tai taip komandiškai prikepėme kalną vaflių!

Reikės:

180 g miltų;
200 g cukraus;
200 g sviesto;
5 kiaušiniai;
3 v. š. grietinės;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.
jei turite šliūktelkite kvapų esencijos.

Eiga:

Ištirpiname sviestą, palaukiame, kol šiek tiek atvės. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame vanilinį ir paprastą cukrų, maišome, kol masė taps balkšva. Supilame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į trynių masę, lengvai išmaišome, kol nebesimato sausų miltų. Baltymus suplakame iki putų ir švelniai įmaišome į tešlą.

Gerai įkaitiname vaflių keptuvę ir dedame po šaukštą tešlos, kepame iki švelnaus rudumo. Išėmus vaflį, nieko nelaukdami iš karto susukame. Kepam, sukam, ragaujam, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.

Savaitgalis prie laužo. Kaip greitai paruošti gardų kiaulienos šašlyką? (44)

Tūlam lietuviui šašlyko kepimas prilygsta ne pilvo kimšimui, bet tiesiog tobulo savaitgalio ritualui. Berusenanti ugnis, draugai ar giminaičiai, vaikai, bezujantys pirmyn atgal, juokas ir ilgi pokalbiai apie maistą, alaus rūšis, sportą, kaip viskas pabrango, Euroviziją ar atostogas.

Tradicinis anglų desertas (3)

Etono betvarkė – tradicinis anglų desertas. Sakoma, kad pirmi šie desertai buvo pradėti gaminti dar XIX amžiuje, o dabar jis labai populiarus visoje Anglijoje.

Šiltos žiedinio kopūsto ir pievagrybių salotos (7)

Šios salotos puikiai atstos ir antrą patiekalą, nes yra labai sočios. Darbo nėra daug, o skonis, toks, kad nesuprasi ką valgai. Tikrai vertos būti pagaminamos ir suvalgytos.

Sparneliai su mėlynojo sūrio padažu (1)

Šie sparneliai puikiai tiks tiek pietų stalui, tiek pasisėdėjimui su draugais ar net iškylai. Skanūs tiek šilti, tiek šalti. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.