Traškūs naminiai vafliai

 (13)
Kalbant apie šiuos vaflius, tai jie kone tobuli – traškūs, saldūs ir be galo skanūs, tiksliai tokie, kokių norėjau ir tikėjausi! Surizikavau ir gaminau iš dviejų porcijų, ir ką sau manote, rizika pasiteisino, gal reiktų šampano?
Traškūs naminiai vafliai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Gaminimo procesas praėjo sklandžiai ir greitai, neminint pirmų prisvilusių blynų. Bet gi kaip neišbandysi naujos vaflinės? Kepimo procese dalyvavo ir mano teta, ji buvo atsakinga už kepimą, o aš už susukimą. Tik išėmus reikia iš karto susukti, nes paskui jau šaukštai popiet, nėra ko apkvaitus nuo vaflių kvapo užsižiopsot! Vaflių skonis leido pamiršti ir pasvilusius pirštus, ha! Tai taip komandiškai prikepėme kalną vaflių!

Reikės:

180 g miltų;
200 g cukraus;
200 g sviesto;
5 kiaušiniai;
3 v. š. grietinės;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.
jei turite šliūktelkite kvapų esencijos.

Eiga:

Ištirpiname sviestą, palaukiame, kol šiek tiek atvės. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame vanilinį ir paprastą cukrų, maišome, kol masė taps balkšva. Supilame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į trynių masę, lengvai išmaišome, kol nebesimato sausų miltų. Baltymus suplakame iki putų ir švelniai įmaišome į tešlą.

Gerai įkaitiname vaflių keptuvę ir dedame po šaukštą tešlos, kepame iki švelnaus rudumo. Išėmus vaflį, nieko nelaukdami iš karto susukame. Kepam, sukam, ragaujam, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.