Traškūs naminiai vafliai

 (13)
Kalbant apie šiuos vaflius, tai jie kone tobuli – traškūs, saldūs ir be galo skanūs, tiksliai tokie, kokių norėjau ir tikėjausi! Surizikavau ir gaminau iš dviejų porcijų, ir ką sau manote, rizika pasiteisino, gal reiktų šampano?
Traškūs naminiai vafliai
Traškūs naminiai vafliai
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Gaminimo procesas praėjo sklandžiai ir greitai, neminint pirmų prisvilusių blynų. Bet gi kaip neišbandysi naujos vaflinės? Kepimo procese dalyvavo ir mano teta, ji buvo atsakinga už kepimą, o aš už susukimą. Tik išėmus reikia iš karto susukti, nes paskui jau šaukštai popiet, nėra ko apkvaitus nuo vaflių kvapo užsižiopsot! Vaflių skonis leido pamiršti ir pasvilusius pirštus, ha! Tai taip komandiškai prikepėme kalną vaflių!

Reikės:

180 g miltų;
200 g cukraus;
200 g sviesto;
5 kiaušiniai;
3 v. š. grietinės;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 a. š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos.
jei turite šliūktelkite kvapų esencijos.

Eiga:

Ištirpiname sviestą, palaukiame, kol šiek tiek atvės. Atskiriame trynius nuo baltymų. Į dubenį su tryniais suberiame vanilinį ir paprastą cukrų, maišome, kol masė taps balkšva. Supilame sviestą, grietinę ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir sudedame į trynių masę, lengvai išmaišome, kol nebesimato sausų miltų. Baltymus suplakame iki putų ir švelniai įmaišome į tešlą.

Gerai įkaitiname vaflių keptuvę ir dedame po šaukštą tešlos, kepame iki švelnaus rudumo. Išėmus vaflį, nieko nelaukdami iš karto susukame. Kepam, sukam, ragaujam, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Salotos vyriškai: receptai, kuriems neatsispirs stiprioji lytis

Moterys nepaprastai vertina salotų patiekalus dėl žalumynų ir šviežių daržovių, tačiau vyrai dažnai pasigenda baltymų ir pikantiškesnio skonio. Ne bėda – paruošėme kelis receptus, subalansuotus vyrams. Išvaikykite išankstinius nusistatymus, nes salotos taip pat gali būti kupinos baltymų ir nustebinti skonių įvairove.

Lietuvos vyndariai: mus lenkia net latviai, o kas kaltas?

Apipintas mitais, sovietmečiu išgyvenęs nuosmukį, lietuviškas vynas išgyvena atgimimo laikus. Vis daugiau vyndarių įvairiais būdais iš vaisių, uogų ar net daržovių spaudžia vyną. Jį vertina žinovai, tačiau daugelį atbaido didelė kaina, o smulkiuosius vyndarius siutina valdžios požiūris.

Ant grotelių dėkite strutienos kepsnius (1)

Lengvai virškinama kaip paukštiena ir maistinga kaip jautiena. Tuo pasižymi strutiena – viena vertingiausių mėsos rūšių ir apskritai vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Jos kepsniukai ant grotelių gali tapti sezono atradimu.

Kokia mediena tinkamiausia kepsniams gamtoje? (10)

Norint grilyje pasigaminti skanų ir aromatingą patiekalą, geros žaliavos ir derančių prieskonių nepakaks. Pravartu išsirinkti ir tinkamas malkas.

Patarimai stovyklaujantiems gamtoje: ką daryti su greitai gendančiais produktais? (4)

Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai perspėja, kad stovyklautojams atidarius iškylų sezoną, pagausėja per maistą plintančių infekcinių ligų, todėl svarbu pasirūpinti tinkamu jo laikymu ir apdorojimu. Kaip stovyklaujant išlaikyti maistą šviežią keletą dienų, specialistai atskleidžia paprastą būdą, kuris seniai taikomas logistikoje.