Traškūs marinuoti kopūstai

 (13)
Originalus marinuotų kopūstų receptas.
Kopūstai
Kopūstai
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (13)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Konkursas: „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“

Vasarai pažėrus pirmųjų uogų, kviečiame pasidalinti savo geriausiais receptais su DELFI skaitytojais ir sudalyvauti konkurse „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“.

Namų aludaris A. Jučas apie lietuvišką alų: atsirita nauja banga (8)

„Noras kurti bei pomėgis eksperimentuoti paskatino imtis ne visiems suprantamo hobio – namų aludarystės“, - sako alytiškis Andrius Jučas, kuris jau kelerius metus verda alų savo daugiabučio virtuvėje. Pernai laimėjęs „Raudonų plytų alaus dirbtuvių“ skelbtą namų aludarių konkursą, šiemet alytiškis jau džiaugiasi, kad jo alaus gali paragauti daugiau žmonių.

202 profesionalai išrinko geidžiamiausią 2015 m. šampaną pasaulyje (3)

Prestižinis, visame pasaulyje žinomas žurnalas „Drinks International“ antrus metus iš eilės rengė Geidžiamiausio pasaulyje šampano konkursą. 202 profesionalai — someljė, konsultantai, žurnalistai, analitikai, pirkėjai — geriausią gėrimą rinko atsižvelgdami į tokius kriterijus kaip šampano kokybė, vartotojų skonio atitikimas, dizainas ir kt. Pirmąją vietą laimėjo subtiliu skoniu išsiskiriantis bei tradicijas simbolizuojantis „Bollinger“ šampanas, šiandien tapęs neatskiriama Džeimso Bondo filmų dalimi.

Kaip teisingai sušaldyti braškes žiemai (29)

Lietuvių pomėgis vasarą valgyti daug braškių yra ne tik malonus, bet ir labai naudingas organizmui. Braškės yra ypatingos uogos, pasižyminčios itin gausiu antioksidantų, magnio ir vitamino C kiekiu.

Išmėginkite: mėsos suši (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano geriausias vasaros receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!