Traškūs marinuoti kopūstai

 (13)
Kopūstai
Kopūstai
© Shutterstock nuotr.

Originalus marinuotų kopūstų receptas.

Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
13
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Varškinis tinginys (2)

2014 liepos mėn. 31 d. 11:36
Varškinis tinginys
A.Juršos nuotr.
Legendomis apipintas receptas, kurio sudėtį galite keisti. Tereikia išlaikyti pagrindinius ingredientus, o priedai - jūsų fantazijos ir skonio reikalas!

17 maisto produktų, kuriuos, pasirodo, galima užšaldyti (6)

2014 liepos mėn. 31 d. 00:01
Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tinkamai juos laikyti.

Du kartus prailginti maisto galiojimo laiką – įmanoma (2)

2014 liepos mėn. 30 d. 11:12
Dėl pernelyg greitai sugedusio maisto žmonės dažnai peikia suprastėjusią produktų kokybę, tačiau, pasak specialistų, kartais reikėtų kaltinti pasenusias technologijas.