Traškūs marinuoti kopūstai

 (13)
Originalus marinuotų kopūstų receptas.
Kopūstai
Kopūstai
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Legendomis apipintas Italijos vyno regionas

Italijos regionas Kampanija yra kiek žemiau pusiasalio vidurio, "bato aule", kurio pavadinimas kildinamas iš lotyniškos frazės "Campania felix", reiškiančios „laimingoji žemė“. Vietos įžymybės: Vezuvijaus ugnikalnis, sostinė Neapolis ir, žinoma, vynas.

Desertai su uogomis: 7 receptai

Šie receptai atsiųstas konkursui „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“. Dėkojame skaitytojai Eglei už receptus.

Penkios šaltos sriubos karštai vasaros dienai (8)

Dienomis, kai padangėje nei debesėlio, o lauko termometras maksimaliai įkaitęs nuo jį glostančių saulės spindulių, jaučiamės kiek aptingę ir nė nekišame nosies į virtuvę. Tačiau kad ir kaip karšta bebūtų, valgyti vis tiek reikia. Tokiomis dienomis idealus maistas – šaltos sriubos.

Marinuotų daržovių asorti

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Konservuotų baklažanų troškinys

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!