Traškūs marinuoti kopūstai

 (15)
Originalus marinuotų kopūstų receptas.
Kopūstai
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Avinžirnių troškinys kataloniškai (4)

Šis kataloniškas avinžirnių troškinys yra be galo skanus ir maistingas, ir, be abejonės – labai sotus! Be to, troškinys vegetariškas, tad visiems vegetarams bus dar viena papildoma idėja vegetariškame meniu.

Kiaulienos plovas (23)

Kas galėtų atsisakyti dubenėlio garuojančio ir skanaus plovo? Lietuvoje turbūt būtų sunku rasti lietuvį, kuris nemėgtų plovo. Nors plovas ypač populiarus daugybėje Azijos, Balkanų ir kitose aplinkinėse šalyse, Lietuva taipogi nėra išimtis.

Avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų (3)

4 ingredientai, 4 žingsneliai ir Jūsų blyneliai jau garuoja ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. Šie blyneliai skirti sveikiems ir sotiems pusryčiams ir ypač tiems, kas sportuoja ir skiria ypatingą dėmesį kūno linijoms.

Skanieji medaus sausainiai

Sausainiai greitai pagaminami, įtrūkę ir tikrai skanūs.

Pikantiška žuvienė (13)

Sriuba pavyko labai skani.