Traškūs marinuoti kopūstai

 (13)
Kopūstai
Kopūstai
© Shutterstock nuotr.

Originalus marinuotų kopūstų receptas.

Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

www.DELFI.lt
 
13
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Lietuviams skaniausi – ant grilio kepti paukštienos patiekalai (1)

2014 rugsėjo mėn. 17 d. 11:00
Lietuviai neįsivaizduoja savo raciono be grilio patiekalų, net 95 proc. apklaustųjų patvirtino, kad juos mėgsta. Ne tik mėgsta, bet ir dažnai valgo – šią vasarą daugiau kaip 3 kartus per savaitę ant grilio keptų patiekalų ragavo 42 proc. apklaustųjų.

Keptos konservuotos paprikos (1)

2014 rugsėjo mėn. 17 d. 00:01
Puikiai tiks salotoms, troškiniams ar tiesiog kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Universali slyvų uogienė su bazilikais (2)

2014 rugsėjo mėn. 16 d. 00:01
Tai nepaprasta uogienė, tinkanti ir prie sūrio ir prie mėsos. Ja taip pat galima gardinti troškinius arba sriubas, marinuoti mėsą.

Kaip maistą konservuodavo mūsų senoliai (1)

2014 rugsėjo mėn. 15 d. 17:11
Šiandien konservuoti galimą bet kokį maisto produktą. Būdą dažniausiai lemia norimas skonis ar išvaizda. Tačiau dažnai ruošdami atsargas žiemai net nesusimąstome, kad naudojame metodus, kurie šeimininkių virtuvėse „gimė“ dar gūdžiais viduramžiais.

Skanus ir paprastas nekeptas šokoladinis pyragas (19)

2014 rugsėjo mėn. 14 d. 10:28
Mums patinka desertai. Mes mėgstame šokoladą. Ir lipnius tąsius pudingus. Ir pyragus. Iš esmės, dauguma žmonių mėgsta saldumynus. Todėl siūlome išbadyti šio deserto receptą.