Traškūs marinuoti kopūstai

 (13)
Originalus marinuotų kopūstų receptas.
Kopūstai
Kopūstai
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

1 kg kopūstų
1 raudonos saldžiosios paprikos
3 didelių morkų
5 – 6 skiltelių česnako
4 lauro lapų

Marinatui:

0,5 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės vandens
1,25 valg.š. rupios druskos
10 juodųjų pipirų grūdelių
10 valg.š. stalo acto
0,5 stiklinės augalinio aliejaus

Kopūstą supjaustykite šiaudeliais. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia trintuve. Saldžiąją papriką nuplaukite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sumaišykite, pridėkite lauro lapų.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį cukrų, druską ir prieskonius. Virkite, kol druska ir cukrus visiškai ištirps. Tuomet supilkite actą.

Užpilkite marinatu kopūstus ir 2 val. palaikykite paslėgtus. Tuomet sudėkite juos į stiklainius. Laikykite šaldytuve. Kopūstai paruošti!

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

„Vilnius Gastro 2016“ pasiūlys kulinarinę kelionę per Vilniaus restoranus (1)

Vasario 11 d. Vilniuje pirmą kartą įvyks unikalaus formato kulinarinis safaris „Vilnius Gastro 2016“. 23 miesto restoranai šiam vakarui ruoš patiekalus iš vietos produktų, sieks atkreipti dėmesį į tvarumą kulinarijoje, o dalis surinktų lėšų bus skirta labdarai.

Čirviniai blynai (1)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Kitokie čirviniai blynai

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Kokosiniai bolivinės balandos ir avižinių dribsnių blynai

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Pasipūtę amerikietiški blyneliai

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Gardžiausi Lašininio blynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!