Traškūs marinuoti agurkėliai

 (16)
Kas nemėgsta traškių marinuotų agurkėlių? Visiems juos mėgstantiems šis įdomus receptas.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

Maži (10 cm ilgio) agurkai,
po 1 šaukštelį acto esencijos,
1 petražolės šakelę,
1 svogūną (arba česnaką) ir morką į kiekvieną stiklainį.

Marinatas:

1 l vandens – 1 kupinas šaukštas druskos,
2 šaukštai be kaupo cukraus,
5 pipirų grūdeliai (kvapniųjų ir juodųjų),
gvazdikėlių, vyšnių lapų.

1 marinato litro užtenka 2 litriniams stiklainiams.

Kaip gaminti:

Agurkus porą valandų pamirkykite šaltame virintame vandenyje. Į litrinius stiklainius sudėkite agurkus, ant jų smulkintą svogūną ar česnaką, šiaudeliais supjaustytą morką, petražolės šakelę, galima ir krapo šakelę.

Užvirinkite vandenį, užpilkite agurkus, palaikykite 10 min., paskui vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Trečią kartą į vandenį įberkite druskos – 1 kupiną šaukštą r du šaukštus litrui vandens, pipirus, gvazdikėlius, vyšnios lapą, užvirinkite, į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštelį acto esencijos.

Užsukite stiklainius, apverskite. Apklokite ir palikite atvėsti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Paskanaukime: naminiai kibinai su viščiukų šlaunelių mėsos įdaru (3)

Žinoma virtuvės šefė ir grilio meistrė Halina Bovševič siūlo pasigaminti kibinus su liesesne ir sveikesne - viščiukų šlaunelių mėsa. Paskanaukime!

Vakarienė visai be jokio sąžinės graužimo (5)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Orkaitėje kepti bulviniai blynai (11)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Valgau be sąžinės graužimo“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Sveikesnis Vienos kepsnys (7)

Visi puikiai žinome, kad Vienos šniceliai yra kepami iš veršienos, bet gali būti ir pigesni variantai iš kiaulienos ar kalakutienos.

Bedarbis pyragas (15)

Angliškai šitas pyragas vadinasi „Do Nothing Cake“, neva, net nereikia nieko daryti. Tad mes jį pavadinome „Bedarbiu“.