Traškūs marinuoti agurkėliai

 (16)
Kas nemėgsta traškių marinuotų agurkėlių? Visiems juos mėgstantiems šis įdomus receptas.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

Maži (10 cm ilgio) agurkai,
po 1 šaukštelį acto esencijos,
1 petražolės šakelę,
1 svogūną (arba česnaką) ir morką į kiekvieną stiklainį.

Marinatas:

1 l vandens – 1 kupinas šaukštas druskos,
2 šaukštai be kaupo cukraus,
5 pipirų grūdeliai (kvapniųjų ir juodųjų),
gvazdikėlių, vyšnių lapų.

1 marinato litro užtenka 2 litriniams stiklainiams.

Kaip gaminti:

Agurkus porą valandų pamirkykite šaltame virintame vandenyje. Į litrinius stiklainius sudėkite agurkus, ant jų smulkintą svogūną ar česnaką, šiaudeliais supjaustytą morką, petražolės šakelę, galima ir krapo šakelę.

Užvirinkite vandenį, užpilkite agurkus, palaikykite 10 min., paskui vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Trečią kartą į vandenį įberkite druskos – 1 kupiną šaukštą r du šaukštus litrui vandens, pipirus, gvazdikėlius, vyšnios lapą, užvirinkite, į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštelį acto esencijos.

Užsukite stiklainius, apverskite. Apklokite ir palikite atvėsti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Marcipanas. Ko nežinojote apie šį didikų vertintą skanėstą (2)

Konditerijos gaminiai – ne tik prisiekusių smaližių džiaugsmas, bet ir kiekvieno virtuvės meistro pasididžiavimas. Yra vienas desertas, sukeliantis daugiausiai diskusijų dėl savo paslaptingos kilmės istorijos – tai marcipanas, Lietuvoje gyvuojantis daugiau nei 400 metų.

Varškėčiai su spanguolėmis (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Giedrei ir laukiame jūsų receptų.

Skanios ir sveikos salotos (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Lengviau ir skaniau“ Dėkojame Natalijai ir laukiame jūsų receptų.

Senas geras Kuršėnų vyniotinis (8)

Ar būtina laukti progos, kad palepintume šeimą gardžiu desertu? Tikrai ne! Juolab, kad Kuršėnų vyniotinis pagaminamas visai lengvai.

Įspūdingasis čempionų omletas (8)

Kartais besistengdamos pagaminti kažką ypatingo pamirštam pačius paprasčiausius receptus, kurie gali būti žymiai skanesni už tuos „ypatingus“ patiekalus. Kad ir paprasčiausias omletas.