Traškūs marinuoti agurkėliai

 (16)
Kas nemėgsta traškių marinuotų agurkėlių? Visiems juos mėgstantiems šis įdomus receptas.
© Shutterstock nuotr.

Produktai:

Maži (10 cm ilgio) agurkai,
po 1 šaukštelį acto esencijos,
1 petražolės šakelę,
1 svogūną (arba česnaką) ir morką į kiekvieną stiklainį.

Marinatas:

1 l vandens – 1 kupinas šaukštas druskos,
2 šaukštai be kaupo cukraus,
5 pipirų grūdeliai (kvapniųjų ir juodųjų),
gvazdikėlių, vyšnių lapų.

1 marinato litro užtenka 2 litriniams stiklainiams.

Kaip gaminti:

Agurkus porą valandų pamirkykite šaltame virintame vandenyje. Į litrinius stiklainius sudėkite agurkus, ant jų smulkintą svogūną ar česnaką, šiaudeliais supjaustytą morką, petražolės šakelę, galima ir krapo šakelę.

Užvirinkite vandenį, užpilkite agurkus, palaikykite 10 min., paskui vėl užpilkite verdančiu vandeniu. Trečią kartą į vandenį įberkite druskos – 1 kupiną šaukštą r du šaukštus litrui vandens, pipirus, gvazdikėlius, vyšnios lapą, užvirinkite, į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštelį acto esencijos.

Užsukite stiklainius, apverskite. Apklokite ir palikite atvėsti.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Avižinių dribsnių ir bananų blyneliai be miltų

4 ingredientai, 4 žingsneliai ir Jūsų blyneliai jau garuoja ant stalo! Paprasčiau ir būti negali. Šie blyneliai skirti sveikiems ir sotiems pusryčiams ir ypač tiems, kas sportuoja ir skiria ypatingą dėmesį kūno linijoms.

Skanieji medaus sausainiai

Sausainiai greitai pagaminami, įtrūkę ir tikrai skanūs.

Pikantiška žuvienė

Sriuba pavyko labai skani.

Kepenėlės su daržovėmis (4)

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.

Ešerio filė švelniame padaže (2)

Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.