Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Puikus ir sotus užkandis.
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (7)
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Vestuvinių tortų mados lygiuojasi į nuotakų sukneles ir puokštes (1)

Lietuvoje vestuvių sezonas paprastai prasideda nuo šv. Velykų ir piką pasiekia vasarą bei pirmaisiais rudens mėnesiais, o šaltuoju metų laiku aprimsta.

Savaitgalio kepsniai: patarimai, ką ir kaip kepti žarijų kaitroje

Grilio kultūra Lietuvoje išpopuliarėjo tik per pastaruosius dvejus metus, nors šalyje Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija, priklausanti Pasaulinei grilio asociacijai, veikia jau 10 metų. Tačiau apie maisto ruošimą kepsninėje vis dar yra mažai žinoma.

BBQ specialistai pataria, kaip marinuoti kepsnius ir kokius padažus naudoti (8)

Mėgstantys iškylauti – tam dažnai ruošiasi iš anksto – planuoja, ką gamins, marinuoja mėsą, dairosi įvairių receptų. Tačiau ar tikrai žinome viską apie marinatus ir padažus grilyje keptiems patiekalams?

Apskrudusi ir daržovių padažu pagardinta duonelė ciabatta

DELFI TV kulinarinių laidų ciklo „Pasaulio virtuvės" kūrėjai šiltėjant orams kviečia visus pradėti kepti ir gaminti gamtoje. „Čiop Čiop" savininkas ir šefas Ronaldas Nagrockis pačiame Vilniaus centre griliuje iškeps duonelę ciabatta, kurią pagardins daržovėmis.

Gardžios perlinių kruopų salotos (2)

Sočios šiltos salotos.