Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Puikus ir sotus užkandis.
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Registruoti (0) Anonimiški (7)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Gardusis Kūmutės šašlykas (6)

Niekada nepavedęs receptas, maloniai aštrus, jei nemėgstat aštrumo – nedėkit pipiriukų. Dalis recepto pasiskolinta iš Jamaikos Jerk mėsos marinato, dalies ingredientų atsisakant ir papildant labiau lietuviškais. Šašlykai visada būna sultingi, nes aliejaus plėvelė, padengianti mėsą, neleidžia ištekėt sultims. Naudoju kiaulienos kryžmę arba mentę.

Fantastiškas morkų pyragas su riešutais, džiovintais vaisiais ir šokoladu (8)

Pigu, maistinga ir be galo skanu. O kur dar šios skanėsto spalva, forma ir kvapas...mmmmm...

Neapsakomai gardu: Napoleonas su lašiša (18)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias šventinio stalo patiekalas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!

Kaip išsirinkti tinkamą vyną: penkios taisyklės (31)

Draugai pakvietė jus į savo namus vakarienės ir norite nusinešti gero vyno butelį. Kokį vyną rinksitės, kad patiktų jums ir draugams ir kad jį būtų malonu gurkšnoti vieną, o prireikus – derinti su maistu?

Šventiniai sumuštinukai (9)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias šventinio stalo patiekalas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!