Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Puikus ir sotus užkandis.
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

3 gardžių cukinijų receptai

Atsibodo įprastos salotos su pomidorais ir agurkais? Tuomet į pietų racioną pravartu įtraukti spalvingąsias cukinijas. Nors iki lietuviškų cukinijų derliaus liko pora mėnesių, įvertinti šių daržovių universalumą siūlome jau dabar. Tam puikiai tiks trys salotų su cukinija receptai, atgaivinsiantys tiek kūną, tiek kulinarinius užrašus.

Keksiukai su riešutų kremu

Kaip ir dauguma šokoladinių keksiukų, šie irgi yra purūs, minkštučiai ir gardūs. Riešutų kremo kepurių mintis kilo vieną gūdžią dieną, kai reikėjo skubiai susiruošti į svečius pas saldumynų garbintojus. Jie visada laukia ne tik manęs :) Šokoladiniai keksiukai buvo iškepti, bet namie nebuvo jokių produktų glazūrai ar kremui. Tik lentynos kampe liūdintis riešutų kremo indelis.

Salotos vyriškai: receptai, kuriems neatsispirs stiprioji lytis

Moterys nepaprastai vertina salotų patiekalus dėl žalumynų ir šviežių daržovių, tačiau vyrai dažnai pasigenda baltymų ir pikantiškesnio skonio. Ne bėda – paruošėme kelis receptus, subalansuotus vyrams. Išvaikykite išankstinius nusistatymus, nes salotos taip pat gali būti kupinos baltymų ir nustebinti skonių įvairove.

Lietuvos vyndariai: mus lenkia net latviai, o kas kaltas? (4)

Apipintas mitais, sovietmečiu išgyvenęs nuosmukį, lietuviškas vynas išgyvena atgimimo laikus. Vis daugiau vyndarių įvairiais būdais iš vaisių, uogų ar net daržovių spaudžia vyną. Jį vertina žinovai, tačiau daugelį atbaido didelė kaina, o smulkiuosius vyndarius siutina valdžios požiūris.

Tokių dar neragavote – orkaitėje kepti čeburekai (4)

Tikriausiai daugelis nustebote – negi dar ir tokių čeburekų yra? Lidse gyvenanti Odeta siūlo išmėginti šį receptą – tikrai nenusivilsite.