Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Puikus ir sotus užkandis.
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Kvapnusis naminis skruzdėlynas

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias saldumynas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Mėgstamiausios varškės spurgytės (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias saldumynas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Kaip per 10 minučių suminkštinti avokadą (42)

Jums reikės: kepimo skardos, folijos ir kieto kaip akmuo avokado. Pataria purewow.com.

Burnoje tirpstantys šokoladiniai triufeliai (2)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias saldumynas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!