Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Puikus ir sotus užkandis.

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

„Bulgur“ kruopos: ir saldiems patiekalams, ir salotoms + 3 originalūs receptai!

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 15:22
Ilgėjantys vakarai ir vėstantis oras dažną mūsų paskatina daugiau laiko praleisti šeimininkaujant namuose, o gaminant maistą kyla noras išbandyti naujus, egzotiškus produktus. Viena madingiausių ir greičiausiai plintančių virtuvės naujovių – iš Turkijos į Lietuvą atkeliavusios saulėje džiovintos kviečių kruopos „Bulgur“.

Pasigaminkite namuose: varškės sūris (4)

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 09:06
Pasigaminkite namuose: varškės sūris
Asmeninio archyvo nuotr.
Pabandykite pačios pagaminti varškės sūrį. Dėkojame DELFI skaitytojai Deimantei už receptą!

Nesudėtinga: sviestiniai sausainiai

2014 rugsėjo mėn. 30 d. 07:48
Sausainius galima apvolioti kokoso drož;ėse, o padarius duobutę, įdėti obuolienės ar kitos uogienės.

Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės (2)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 18:52
Makaronų pakelyje - neribotos kulinarinės galimybės
Organizatorių nuotr.
Ar dar prisimenate pasaką, kai iš kirvio buvo bandoma košę išvirti? O jei gautumėte užduotį iš greitai paruošiamų makaronų pagaminti bent 6 skirtingus patiekalus ar užtektų kūrybiškumo juos sugalvoti?

Garsus virtuvės šefas iš Katalonijos: Lietuva gali didžiuotis savo produktais (5)

2014 rugsėjo mėn. 29 d. 17:35
"Kempinski" meniu patiekalas
Bendrovės nuotr.
„Kulinarinis pasaulis – tai įkvėpimas ir  žinios, įsiklausymas į  sezoniškumą ir atitinkamai  parinkti  produktai, taip pat patirtis ir jausmai, - sako katalonietis Javier Lopez, neseniai paskirtas „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio vyriausiuoju virtuvės šefu. - Tik vėliau, kai visa tai jau subalansuota, šefas gali išreikšti savo kūrybiškumą  ir siekti dar tolesnių  tikslų -   tradiciją sieti su  inovacija.“