Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Puikus ir sotus užkandis.
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Geriausiu Baltijos šalių someljė tapo latvis

Savaitgalį vykusiose jubiliejinėse dešimtosiose „Vana Tallinn Grand Prix“ varžybose geriausio Baltijos šalių someljė titulą pelnė latvis Raimondsas Tomsonas. Įspūdingame konkurso finale antrąją vietą užėmė praėjusių metų nugalėtojas, taip pat latvis, Kasparsas Reitupsas, o trečioji vieta atiteko Kristijanai Markii iš Estijos.

Gardėsis žiemai: aštrus pomidorų džemas (1)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias mano konservavimo receptas“. Kviečiame dalyvauti ir jus!

Egzotiniai vaisiai: kaip juos išsirinkti, laikyti ir valgyti? (6)

Kivanas, pitaja, granadilja – daugeliui šie žodžiai skamba kaip rebusas, nors iš tiesų tai itin gurmanų mėgstami egzotiniai vaisiai. Šiuos ir kitus tropinius vaisius pamačius prekybos centre, daugeliui kyla begalė klausimų: kaip juos valgyti, su kuo derinti, kaip išsirinkti prinokusį vaisių, kur juos laikyti – šaldytuve ar kambario temperatūroje?

Šokoladinis aviečių putėsių tortas (2)

Kadangi dabar pats aviečių metas, reikia pasimėgauti!

Varškės apkepas kitaip (2)

Šis varškės apkepas turi traškią kepurę, viduje – purus, tirpstantis burnoje. Su grietine tiks kaip pietų ar vakarienės patiekalas, bet puikiausiai tiks ir kaip desertas, jei grietinę pakeisite plakta grietinėle ar uogiene, šokoladu. Mano atradimas – vafliai tešloje ir avižiniai dribsniai kepurei. Vaflių lakštus smulkinu rankomis iki nedidelių trupinių.