Traškios daržovės su avokadų padažu

 (7)
Daržovės tempura tešloje
Daržovės tempura tešloje
© Corbis/Scanpix

Puikus ir sotus užkandis.

Daržovėms:

125 g miltų,
žiupsnelis druskos,
1 šaukštas saulėgrąžų aliejaus,
150 ml vandens,
2 iki purumo išplakti kiaušinių baltymai,
500 g įvairių daržovių (kalafiorų ir brokolių), grybų, cukinijos griežinėlių, etc),
aliejus kepimui.

Padažui:

1-2 skiltelės smulkinto česnako,
4 supjaustyti pomidorai be sėklų ir odelių,
1 šaukštelis aitriųjų pipirų miltelių,
2 nulupti avokadai be kaulų,
1 šaukštelis smulkintos kalendros.

1. Paruoškite padažą: visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską, po truputį supilkite vandenį ir aliejų, įmaišykite kiaušinių baltymus.

3. Gilioje keptuvėje ant didelės ugnies labai gerai įkaitinkite aliejų, kad įmestas duonos gabaliukas apskrustų per 30 sek. Daržoves pamirkykite tešloje ir meskite į aliejų. Kepkite 2-3 min, kol apskrus.

4. Nusausinkite ant popierinės servetėlės ir patiekite su avokadų padažu.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Gardu ir sotu: kopūstų apkepas su vištiena

2014 rugsėjo mėn. 19 d. 13:55
Ir skanu, ir neriebu, pabandykite:

Aštri žuvienė su krevetėmis (7)

2014 rugsėjo mėn. 19 d. 00:00
Aštri žuvienė su krevetėmis
Bendrovės nuotr.
Atvėsus orams vis dažniau norisi dubenėlio šiltos sriubos. Jei ji aštri – dar geriau. Šiek tiek aštrumo šildo, budina ir kiek pagreitina rudenį mingančią medžiagų apykaitą. Be to, sriuba su daug daržovių yra puikus būdas panaudoti sezonines gėrybes – morkas, svogūnus, pomidorus, salierus, paprikas ir žalumynus.

Šimtalapis kitaip: su varške (17)

2014 rugsėjo mėn. 18 d. 00:00
Siūlome Jums pamėginti iškepti pyragą su varške.

Lietuviams skaniausi – ant grilio kepti paukštienos patiekalai (1)

2014 rugsėjo mėn. 17 d. 11:00
Lietuviai neįsivaizduoja savo raciono be grilio patiekalų, net 95 proc. apklaustųjų patvirtino, kad juos mėgsta. Ne tik mėgsta, bet ir dažnai valgo – šią vasarą daugiau kaip 3 kartus per savaitę ant grilio keptų patiekalų ragavo 42 proc. apklaustųjų.

Keptos konservuotos paprikos (1)

2014 rugsėjo mėn. 17 d. 00:01
Puikiai tiks salotoms, troškiniams ar tiesiog kaip garnyras prie žuvies ar mėsos patiekalų.