Produktai:

1 kg lašišos filė, be odos,
Alyvuogių aliejaus arba majonezo,
1 skiltelė česnako arba džiovintų česnakų miltelių,
Druskos, maltų juodųjų pipirų.

Produktai lašišai apvolioti:

1/2 stiklinės džiūvėsėlių,
1/4 smulkiai tarkuoto parmezano.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.

2. Nuplukite lašišos filė, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sudėkite filė į folija ar kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.

3. Apšlakstykite lašišą aliejumi ar plonai aptepkite majonezu.

4. Apibarstykite druska, pipirais, smulkintu česnaku ar jo milteliais.

5. Sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu parmezanu.

6. Rankomis užberkite ir įspauskite į žuvį džiūvėsėlių ir parmezano mišinį.

7. Jei norite, galite iš anksto supjaustyti lašišą porcijomis.

8. Pašaukite žuvį į orkaitę ir iš karto sumažinkite temperatūrą iki 135 laipsnių. Kepkite 9 min. Paskui dar pakepkite 3 – 4 min., kad paskrustų parmezanas su džiūvėsėliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)