Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.
Šaltiena
© Skaitytojo nuotr.

Reikės:

2 kiaulės kojų
2 vištienos filė
1 kiaulienos karkos
2 morkų
1 saliero
1 svogūno
80 g žirnių
1 ryšulėlio baziliko
4 skiltelių česnako
2 lauro lapų

Gaminimas:

Kojas ir mėsą užpilkite vandeniu. Kai užvirs, pakeiskite vandenį ir virkite ant lėtos ugnies 4–5 valandas. Sudėkite pjaustytas daržoves ir virkite, kol mėsa atšoks nuo kaulų.

Baigiant virti įberkite druskos, pipirų bei lauro lapų. Sultinį perkoškite, kaulus išrinkite, mėsą supjaustykite. Virtą vištieną sumaišykite su bazilikais.

Sluoksniuokite: ant formos dugno suberkite žirnelius, karką bei vištienos filė su bazilikais. Sultinį pagardinkite išspaustu česnaku ir užpilkite formą. Patiekite su citrina. Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Ypatingas uogų ir špinatų tortas (3)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justinai ir laukiame jūsų receptų.

Skaniausi vasaros pusryčiai (10)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Virginijai ir laukiame jūsų receptų.

Želė tortas su grietinėle

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Suktinukai su lašiša (6)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.

Tradicinė šaltiena su žirneliais

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.