8-10 porcijų
190 min.
390 kcal
Jums prireiks:
Tešlai:
6 kiaušinių,
2 stiklinių cukraus,
1 arb. š. nugesintos sodos
2 stiklinių miltų
aliejaus kepimui
Kremui:
200 g baltojo šokolado
4 valg. šaukštų sviesto
2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
500 ml riebios grietinėlės
Pertepimui ir papuošimui:
300 g įvairių uogų
300 g vaisių (apelsinų, kivių)
300 g juodojo šokolado
100 ml vaisių sulčių
Gaminimas:
1. Užmaišykite tešlą. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir supilkite trynius. Suberkite miltus ir supilkite gesintą sodą. Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 35 min.
2. Pagaminkite kremą. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite inde, įdėtame į kitą indą su šildomu vandeniu. Grietinėlę gerai išplakite. Baltymus išplakite, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, trynius, ištirpintą šokoladą ir grietinėlę. Viską išmaišykite.
3. Iškepusį paplotį ataušinkite ir perpjaukite išilgai į du papločius, apliekite vaisių sultimis ir pertepkite dalimi kremo, uždėkite antrą paplotį. Viršų aptepkite kremu, išdėliokite supjaustytus vaisius ir uogas ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
4. Šokoladą ištirpinkite inde, įdėtame į kitą indą su šildomu vandeniu ir užpilkite ant kepimo popieriaus. Palaukite, kol sustings ir supjaustykite stačiakampiais. Šokolado stačiakampiais apdėliokite torto kraštus, perriškite juostele.
Skanaus!