8-10 porcijų
190 min.
390 kcal

Jums prireiks:

Tešlai:

6 kiaušinių,
2 stiklinių cukraus,
1 arb. š. nugesintos sodos
2 stiklinių miltų
aliejaus kepimui

Kremui:

200 g baltojo šokolado
4 valg. šaukštų sviesto
2 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 arb. š. vanilinio cukraus
500 ml riebios grietinėlės

Pertepimui ir papuošimui:

300 g įvairių uogų
300 g vaisių (apelsinų, kivių)
300 g juodojo šokolado
100 ml vaisių sulčių

Gaminimas:

1. Užmaišykite tešlą. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir supilkite trynius. Suberkite miltus ir supilkite gesintą sodą. Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 35 min.

2. Pagaminkite kremą. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite inde, įdėtame į kitą indą su šildomu vandeniu. Grietinėlę gerai išplakite. Baltymus išplakite, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, trynius, ištirpintą šokoladą ir grietinėlę. Viską išmaišykite.

3. Iškepusį paplotį ataušinkite ir perpjaukite išilgai į du papločius, apliekite vaisių sultimis ir pertepkite dalimi kremo, uždėkite antrą paplotį. Viršų aptepkite kremu, išdėliokite supjaustytus vaisius ir uogas ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

4. Šokoladą ištirpinkite inde, įdėtame į kitą indą su šildomu vandeniu ir užpilkite ant kepimo popieriaus. Palaukite, kol sustings ir supjaustykite stačiakampiais. Šokolado stačiakampiais apdėliokite torto kraštus, perriškite juostele.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją