Biskvitui pasiruošiu:

5 kiaušinius
5 šaukštus su kaupu kvietinių miltų
5 šaukštus su kaupu rudojo cukraus
2 v.š. balto romo
2 stambias morkas
1 a.š. kepimo miltelių arba 1 a.š. sodos/1 v.š. vyno acto

Kremui:

500 g grietinėlės
500 g maskarponės sūrio
200 g balto cukraus
200 g šaldytų mėlynių
2 v.š. balto romo

Mėlynes ištraukiu iš šaldiklio ir palieku kambario temperatūroje kelioms valandoms.

Morkas sutarkuoju smulkia tarka ir sumaišau su cukrumi ir romu. Kiaušinius plaku, kol masė padidėja bent kelis kartus, tuomet įmaišau tarkius ir miltus. Jei naudoju kepimo miltelius, juos sumaišau su miltais prieš dedant į tešlą, o jei sodą – gesinu ją šaukšte virš tešlos, lėta srovele pilant actą. Tešlą pilu į silikoninę kepimo formą ir šaunu į iki 150C įkaitintą orkaitę. Kepu apie 1h. Iškepusį biskvitą apverčiu ant medinės lentelės ir palieku atvėsti.

Pasiruošiu kremą, naudoju elektrinį mikserį. Grietinėlę išplaku iki standžių putų. Kitame inde sumaišau maskarponę su cukrumi ir romu, galiausiai suberiu mėlynes. Išsuktą masę sujungiu su plakta grietinėle ir kremą dedu į šaldytuvą.

Atvėsusį biskvitą perpjaunu pusiau arba į tris dalis, padą dedu ant maistine plėvele išklotos plokščios lėkštės. Dedu 1/3 kremo, vėl biskvitą, vėl 1/3 kremo. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Pabarstau spalvotais zefyrais. Skoniui subręsti reikia bent 12h.

Tiekiant plėvelės pagalba perkeliu tortą ant tortinės pado.

Skanaus!