Reikės:

500 g kambario temperatūros maskarponės sūrio;
3 kiaušinių;
5 v.š. cukraus;
400 g damų pirštelių;
300 ml juodos stiprios kavos;
kakavos;
50 ml brendžio ( arba romo, konjako).

Eiga: Paruošiame kavą, įpilame brendžio, išmaišome. Trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius su cukrumi išsukame iki kol pabals, įmaišome į maskarponę. Iki standumo išplakame kiaušinio baltymus, lengvai įmaišome į maskarponės masę. Imame indą, kuriame patalpinsime desertą.

Sausainius trumpam įmerkiame į kavą, įkišame ir iškart ištraukiame, jei laikysite ilgiau, visi sausainiai „išplauks“, gausis pliurzytė. į indą dedame sausainių sluoksnį, toliau aptepame kremo sluoksniu, ant jo sieteliu užbarstome kakavos, toliau vėl dedame išmirkytus sausainius, kremą ir vėl apibarstome kakava.

Indas buvo nemažas, todėl man gavosi po du sluoksnius. Jei gaminsite mažesniame, automatiškai jų gausis daugiau, be to, viršutinis sluoksnis turi užsibaigti kremo sluoksniu, apibarstytu kakava. Dedame į šaldytuvą ir brandiname apie 8-12 valandų, skanaus!

Receptas pagal Beatą.