Neprisimenu, kaip galvoje gimė šis apkepo receptas, tačiau jis jau ilgą laiką yra mano mėgstamiausias, nes primena lengvutį ir purų pyragą.

2 porcijoms reikės:

2 pakelių varškės;

4 šaukštų manų kruopų, išbrinkusių piene;

2 kiaušinių;

Apie 70 g atšildyto sviesto;

4-6 šaukštų cukraus (pagal skonį);

Pusės šaukštelio kepimo miltelių;

Pusės šaukštelio vanilinio cukraus;

1 apelsino ir 1 citrinos žievelės;

Džiūvesėlių;

Cukraus pudros ir džiovintų spanguolių papuošimui.

Kaip gaminti:

Varškę pertrinti per sietelį, kad neliktų gumuliukų. Sudėti išbrinkusias manų kruopas ir viską išmaišyti. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, trynius išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kepimo milteliais ir sviestu. Viską sudėti į varškės masę ir išmaišyti.

Nutarkuoti apelsino ir citrinos žieveles ir taip pat įmaišyti į turimą masę (galima pasilikti truputį tarkuotų žievelių papuošimui). Atskirai išplakti kiaušinių baltymus iki labai standžių putų, kurias po to palaipsniui ir labai atsargiai įmaišyti į turimą varškės masę. Kepimo formą truputį patepti riebalais ir apibarstyti džiūvesėliais. Supilti varškės masę ir krestelėti, kad vienodai pasiskirstytų kepimo formoje.

Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių (kol tešla nebelips prie medinio pagaliuko). Išėmus palikti atvėsti ir papuošti cukraus pudra, džiovintomis spanguolėmis ir apelsinų bei citrinos žievelėmis. Beje, jeigu apkepo norisi didesnio, tada reikia tiesiog padvigubinti produktų kiekius.