Adžiką pilstau į mažus stiklainiukus dovanoms, sau gaminu puslitrius. Atidarytą stiklainį laikau šaldytuve. Prie mėsytės, sriuboje, salotų užpile – tikrai tobulai tinkantis pagardas. Originaliam recepte produktai malami mėsmale, aš palengvinau gamybą, daržoves tarkuodama smulkia kombaino tarka arba bulvių tarkavimo mašina. Viso gamybos procesu metu rekomenduojamos guminės ar silikoninės pirštinės.

Smulkinimui pasiruošiu 5 kg labai gerai prinokusių raudonų pomidorų, 25 čili pipirus (5-7cm ilgio), 10 raudonų paprikų.

Gautą tyrę pilu į puodą, o jį statau ant ugnies, troškinu apie valandą. Tuo metu kombaino peiliais sukapoju saują petražolių, saują kalendros lapelių, saujelę šviežio raudonėlio, 5 česnakų galvas, 0,5 kg išlukštentų graikinių riešutų.

Po valandos virimo suberiu kapotus produktus į pomidorų ir pipirų masę, intensyviai maišydama suberiu 1 st. rupios druskos, 2 v.š. prieskonių mišinio chmeli-suneli ir įpilu 1 st. tyro aliejaus.

Viską pakaitinu dar 15 minučių ir supilstau į stiklainiukus.

Patarimas – gaminant jokiu būdu nepasikrapštykite akių ar nosytės, čili pipirai tikrai labai kanda.