Reikės:
200 g sviesto
2 v. š. grietinės
3 v. š. cukraus
2 stiklinės kvietinių miltų
6 obuolių
pusės citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
2 v. š. grietinės
3 v. š. cukraus
2 stiklinės kvietinių miltų
6 obuolių
pusės citrinos sulčių
žiupsnelio druskos
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. cinamono
Į dubenį sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kambario temperatūros sviestą, 1 šaukštą cukraus, žiupsnelį druskos ir grietinę. Viską gerai suminkome į vientisą tešlą. Ją dedame į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.
Tuo metu supjaustome obuolius, juos apibarstome cukrumi ir apšlakstome pusės citrinos sultimis.
2/3 sustingusios tešlos per burokinę tarką sutarkuojame tiesiog į kepimo skardą. Ant tešlos tarkinių sudedame paruoštus obuolius, pabarstome cinamonu ir užtarkuojame likusią tešlos dalį.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 min.