Manau, puikiai gautųsi ir su varškės pertepimu, ką aš būtinai išbandysiu. Viskas pavyko puikiai, pradedant namelio „konstravimu“, užbaigiant skoniu.

Skonis pakankamai „sunkus“, bananas pridėjo lengvo gaivaus saldumo, kas labai tiko ir patiko.

Reikės:

apie 300 g sausainių „Adugs“*;
indelio kondensuoto pieno;
180 g sviesto;
4 šaukštų kakavos;
100 g šokolado;
50 ml pieno;
1,5 banano;
puodelio paruoštos juodos kavos.

*šiuos sveriamus sausainius pirkau viename prekybos centre, galima rinktis ir įprastinius sausainius, bet šie man labiausiai tiko savo forma/ilgiu nei „Gaidelio“ sausainiai.

Eiga:

Išlydome sviestą, supilame kondensuotą pieną, kakavą viską gerai išmaišome. Sausainius sudrėkiname kavoje. Ant maistinės plėvelės sudedame 9 sausainių pagrindą ir aptepame gauta mase. Vėl dedame sausainius ir vėl tepame kremu. Turint 2 „aukštus“ per vidurinę eilę dedame bananą.

Toliau sausainius dedame tik iš šonų, „sukonstruojame„ dar du aukštus, viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Ir atsargiai, paimdami už maistinės plėvelės kraštų, šonines eiles keliame į viršų, taip kad susidarytų trikampis, švelniai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą, laikome 3-4 valandas, aš laikiau pernakt.

Į puodą supilame pieną, dedame šokoladą ir kaitiname ant silpnos ugnies kol ištirps, pilame ant „namelio“ ir palaukiame kol sustings, skanaus!