Tilapijos filė su paprika ir džiūvėsėliais

 (7)
Žuvis
Žuvis
© Shutterstock nuotr.

Tilapija – puikaus skonio žuvis, kurią galima panaudoti įvairiems kulinariniams eksperimentams.

Jums reikės:

1 kg tilapijos filė,
4 vnt. kiaušinių,
5 valg. šaukštų miltų,
6-7 valg. šaukštų džiūvėsėlių,
3 arbat. šaukštelių stambiai maltos paprikos,
1 arbat. šaukštelio druskos,
aliejaus apkepimui.

Tilapijos filė atšildykite, nuplaukite ir lengvai nusausinkite. Filė supjaustykite pailgais gabalėliais.

Žuvies gabalėlius dėkite į dubenį, suberkite druską ir papriką. Viską gerai išmaišykite ir palikite 20 min.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies gabalėlius apvoliokite miltais.
Vėliau žuvį pavilgykite į išplaktus kiaušinius.

Nuvarvinkite kiaušinio perteklių. Tolygiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žuvies gabalėlius apkepinkite iš abiejų pusių. Kepkite labai greitai, po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Varškinis tinginys (6)

2014 liepos mėn. 31 d. 11:36
Varškinis tinginys
A.Juršos nuotr.
Legendomis apipintas receptas, kurio sudėtį galite keisti. Tereikia išlaikyti pagrindinius ingredientus, o priedai - jūsų fantazijos ir skonio reikalas!

17 maisto produktų, kuriuos, pasirodo, galima užšaldyti (7)

2014 liepos mėn. 31 d. 00:01
Kai kurių produktų niekada negalima šaldyti. Tačiau šaldiklis vis dėlto yra labai naudingas pagalbininkas virtuvėje, ir jį reikia naudoti pagal paskirtį. Kadangi pilną šaldiklį eksploatuoti yra ekonomiškiau, niekas jums nedraudžia užsipirkti maisto dideliais kiekiais – ypač per išpardavimus – ir tinkamai juos laikyti.

Du kartus prailginti maisto galiojimo laiką – įmanoma (2)

2014 liepos mėn. 30 d. 11:12
Dėl pernelyg greitai sugedusio maisto žmonės dažnai peikia suprastėjusią produktų kokybę, tačiau, pasak specialistų, kartais reikėtų kaltinti pasenusias technologijas.