Tilapijos filė su paprika ir džiūvėsėliais

 (7)
Žuvis
Žuvis
© Shutterstock nuotr.

Tilapija – puikaus skonio žuvis, kurią galima panaudoti įvairiems kulinariniams eksperimentams.

Jums reikės:

1 kg tilapijos filė,
4 vnt. kiaušinių,
5 valg. šaukštų miltų,
6-7 valg. šaukštų džiūvėsėlių,
3 arbat. šaukštelių stambiai maltos paprikos,
1 arbat. šaukštelio druskos,
aliejaus apkepimui.

Tilapijos filė atšildykite, nuplaukite ir lengvai nusausinkite. Filė supjaustykite pailgais gabalėliais.

Žuvies gabalėlius dėkite į dubenį, suberkite druską ir papriką. Viską gerai išmaišykite ir palikite 20 min.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Žuvies gabalėlius apvoliokite miltais.
Vėliau žuvį pavilgykite į išplaktus kiaušinius.

Nuvarvinkite kiaušinio perteklių. Tolygiai apvoliokite džiūvėsėliuose.
Žuvies gabalėlius apkepinkite iš abiejų pusių. Kepkite labai greitai, po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kvapieji pipirai – ir gomuriui pamaloninti, ir stresui malšinti

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 12:44
„Gero apetito!“ – kasdien girdimas palinkėjimas. Ši frazė, ištarta prieš mėgaujantis maistu, pagardintu kvapiaisiais pipirais, įgyja kiek kitokią reikšmę: kvapieji pipirai iš tiesų gerina apetitą ir skatina virškinimą. Kokį poveikį šis prieskonis turi sveikatai, kas lemia jų pikantišką aromatą ir įvairialypį skonį – į šiuos klausimus atsako Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius prof. dr. Rimantas Stukas.

„Mano geriausias konservavimo receptas“: traškūs konservuoti agurkėliai (16)

2014 rugpjūčio mėn. 21 d. 10:04
Pristatome receptą, kuris atsiųstas konkursui „Mano geriausias konservavimo receptas“. Pasidalinkite ir jūs geru receptu ir laimėkite puikius prizus!

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas (1)

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.

Vištienos kepsneliai su saulėje džiovintais pomidorais ir žirneliais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:21
Vištiena troškinama su saulėje džiovintų pomidorų padažu, raudonuoju vynu, česnaku ir saldžiais žirneliais. Patiekite su makaronais.

Kaip išsirinkti skanų melioną (8)

2014 rugpjūčio mėn. 17 d. 00:01
Pačiame melionų sezono įkarštyje šis sultingas ir gardus vaisius dažnai atsiduria ant kiekvieno iš mūsų stalo. Melionai skanūs savaime, svarbiausia neapsigauti išsirenkant, tačiau tai puikus produktas originaliems užkandžiams, salotoms ar desertams paruošti.