Jums reikės:

Sausainių - pirštelių.

Maskarponės kremui:

Maskarponės sūrio 500 g
Pieno 500 ml
Rudų kiaušinių 4 vnt (didelių užteks 3)
Cukrus 120 g
Želatina 10 g

Kavos putėsiams:

Kiaušiniai 2 vnt
Krakmolas 25 g
Pienas 500 ml
Cukrus 120 g
Espresso kava 50 ml
Grietinėlė 500 ml

Sausainius - pirštelius, kuriuos galima įsigyti visuose prekybos centruose, aplaistome romu.

Gaminame Maskarponės kremą. Pieną, cukrų, kiaušinį suplakame ir verdame maišydami ant silpnos ugnies iki kreminės konsistencijos.

Ištirpiname želatiną šiltame vandenyje ir sumaišome su kremu. Visą gautą masę maišome su maskarponės sūriu. Kremą išpilstome į taures.

Užpildome ½ taurės, dedame į šaldytuvą, paliekame sustingti.

Kavos kremui: į puodą dedame visus ingredientus, išskyrus grietinėlę. Verdame, kol sutirštėja. Išplakame grietinėlę. Grietinėlę sumaišome su atvėsintu kavos kremu.

Lėkštės kompozicija. Imame išmirkytą sausainį, sulaužome ir dedame į stiklinę su maskarponės kremu. Užpilame kavos kremu ir puošiame šokolado drožlėmis.

Skanaus!

Antonio Serra
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)