Netikėtai rastas burokėlių pesto viename maisto bloger’io tinklaraštyje su pasiūlymu jį panaudoti kepant picą, o dar ir nuotrauka iš karto pažadino apetitą – nuosprendis aiškus – gaminam!!! Ir turiu pasakyti, nors pesto visada žinom tik kaip itališką bazilikų padažą, daug atitikmens skonyje nerasite, apart riešutų ir kietojo sūrio, tačiau skonis nustebino su kaupu.

Paruošti reikės:

1 puodelio keptų iš smulkintų burokėlių
1/2 puodelio graikinių riešutų
1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
1/2 puodelio tyro alyvuogių aliejaus
3 skiltelių česnako
druskos, pagal skonį

Pirmiausia reikės išsikepti burokėlius. Įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių karščio, į foliją suvyniojau nuplautus, nuluptus ir gabalėliais supjaustytus burokėlius. Kepiau apie 30-40 minučių, baigus kepti, palikau atvėsti.

Per tą laiką, susismulkinau graikinius riešutus, sutarkavau kietąjį sūrį, išspaudžiau česnako skilteles ir viską sudėjau į vieną indą, įpyliau tyro alyvuogių aliejaus. Atvėsusius burokėlius sudėjau į ingredientų puodą ir elektriniu trintuvu viską sutryniau iki vientisos masės. Pagardinau druska.

Rekomenduoju palaikyti šaldytuve prieš valgant, visi skoniai geriau susimaišys.

Skanauti galima įvairiai: su karštais makaronais ir šviežia duonele ar netgi kepti picą (kaip buvau radusi originaliame recepte), o tai rasite kitame straipsnyje.