Tai, ko reikia šaltą dieną – skani ir kvapni sriuba

 (8)
Mėgstu sriubas, netgi labai mėgstu, bet valgau jas labai retai, išties, net per retai. Net susimąsčiau, kad praėjusiais metais jų valgiau išties mažai: kopūstų, moliūgų, ai, dar tą plastmasinę iš pakelių ir viskas.
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tuo mano sąrašas ir baigėsi. Na dar šaltibarščiai… Vis tiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kad šiais metais savo valgiaraštį papildysiu sriubomis.

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas, sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms.

Išbrinkus kruopoms dedame puodą su vandeniu (naudojau 2 litrus) ant ugnies, suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.

Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ir daržovių. Kepame, kol šios suminkštės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Paslaptinga žuvis be kaulų, kurią labiausiai mėgo Mažosios Lietuvos žvejai (86)

„Apie žuvį reikia kalbėti tada, kai ji pasirodo mūsų vandenyse“,- sako „Šturmų Švyturio“ šefas Česlovas Žemaitis, virš restorano durų Užupyje keldamas septyntaškę vėliavą. Tai – ženklas, kad dabar pasirodė nėgė ir yra puiki proga paragauti šios žuvies patiekalų.

Kalėdų belaukiant: 3 gardžių meduolių receptai (1)

Kalėdų laukimas bei pasiruošimas šiai šventei, be abejonės, atneša kažkiek jaudulio, apmąstymų ir šilumos į kiekvienus namus. Turbūt sutiksite, kad meduoliai yra neatsiejama Advento bei pačių Kalėdų dalis. Namuose pasklinda malonus gvazdikėlių, kardamono bei cinamono kvapas, kuris švenčių laukimo nuotaika užkrečia visus šeimos narius.

Šventinis stalas: sveikesnis požiūris į tradicinius patiekalus (1)

Artėjančios gražiausios metų šventės šeimininkes kasmet verčia sukti galvą, kaip namo sugužėjusius šeimynykščius sutikti prie šventinio stalo, kuris būtų ir skanus, ir netikėtas, ir tuo pat metu tradicinis.

Lietuvių mėgstamas tortas „Juodasis miškas“ – bavarų pasididžiavimas (3)

Dauguma žmonių yra ragavę šokoladinio vyšnių torto su plakta grietinėle, bet turbūt ne daug kas žino, kad tai tradicinis bavarų gardumynas, gaminamas nuo 1930 m. „Juodasis miškas“ – pats populiariausias tortas Vokietijoje.

Silkės tortas (8)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausi šventiniai žuvies patiekalai“. Dėkojame Justynai ir laukiame jūsų receptų.