Tai, ko reikia šaltą dieną – skani ir kvapni sriuba

 (8)
Mėgstu sriubas, netgi labai mėgstu, bet valgau jas labai retai, išties, net per retai. Net susimąsčiau, kad praėjusiais metais jų valgiau išties mažai: kopūstų, moliūgų, ai, dar tą plastmasinę iš pakelių ir viskas.
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tuo mano sąrašas ir baigėsi. Na dar šaltibarščiai… Vis tiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kad šiais metais savo valgiaraštį papildysiu sriubomis.

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas, sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms.

Išbrinkus kruopoms dedame puodą su vandeniu (naudojau 2 litrus) ant ugnies, suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.

Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ir daržovių. Kepame, kol šios suminkštės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Kepenėlės su daržovėmis (3)

Tai turėjo būti salotos, bet mūsų šeimai puikiai tiko pietums, nes patiekalas su bulvių koše buvo labai sotus.

Ešerio filė švelniame padaže

Ši žuvytė mums labai patiko. Labai skanus, nors ir paprastas padažas čia puikiai tiko.

Pusryčių blynas su varške (3)

Parašyta recepte kepti apie 30 min., bet maniškis buvo mažesnėje skardoje, bet storesnis, tai kepimas užtruko apie valandą.

Vištiena česnakiniame padaže (2)

Mėsa buvo sultinga, skani, o padažas... Mmmm... Geriau vieną kartą paragauti, nė daug kartų išgirsti.

Kukuliai su medaus padažu (1)

Kukuliukai tiks, kai norisi kažko jaukaus, skanaus, nuodėmingo. Greitai pagaminami ir dar greičiau suvalgomi.