Tai, ko reikia šaltą dieną – skani ir kvapni sriuba

 (8)
Mėgstu sriubas, netgi labai mėgstu, bet valgau jas labai retai, išties, net per retai. Net susimąsčiau, kad praėjusiais metais jų valgiau išties mažai: kopūstų, moliūgų, ai, dar tą plastmasinę iš pakelių ir viskas.
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tuo mano sąrašas ir baigėsi. Na dar šaltibarščiai… Vis tiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kad šiais metais savo valgiaraštį papildysiu sriubomis.

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas, sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms.

Išbrinkus kruopoms dedame puodą su vandeniu (naudojau 2 litrus) ant ugnies, suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.

Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ir daržovių. Kepame, kol šios suminkštės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Naujienų prenumerata
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Patarimai stovyklaujantiems gamtoje: ką daryti su greitai gendančiais produktais? (3)

Atšilus orams dažnas stengiasi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje. Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai perspėja, kad stovyklautojams atidarius iškylų sezoną, pagausėja per maistą plintančių infekcinių ligų, todėl svarbu pasirūpinti tinkamu jo laikymu ir apdorojimu. Kaip stovyklaujant išlaikyti maistą šviežią keletą dienų, specialistai atskleidžia paprastą būdą, kuris seniai taikomas logistikoje.

Patiekalai ant grilio: kepti baklažanai ir vaisių desertas (2)

Pirmas patiekalas, apie kurį daugelis pagalvoja, išgirdę apie vasaros grilį – sultinga, ant grotelių kepta mėsa. Tačiau jį išnaudoti galima tiek gaminant garnyrus, daržovių patiekalus, tiek ir desertus, kurių paragavus pirštus tikrai apsilaižys kiekvienas.

Besilaikantiems dietos – kitoks šaltibarščių receptas (8)

Su šiltais orais prasideda ir šaltibarščių „sezonas“. Lidse gyvenanti Odeta, puslapio „Samčio užrašai“ autorė, siūlo išmėginti kitokį šaltibarščių receptą, skirtą besilaikantiems dietoms.

Idėja desertui: kokosinis žaliųjų citrinų keksas

Burnoje tirpstantis, purus, saldžiarūgštis kokosinis keksas. Kas išbandė, sakė – labai skanus!