Tai, ko reikia šaltą dieną – skani ir kvapni sriuba

 (8)
Mėgstu sriubas, netgi labai mėgstu, bet valgau jas labai retai, išties, net per retai. Net susimąsčiau, kad praėjusiais metais jų valgiau išties mažai: kopūstų, moliūgų, ai, dar tą plastmasinę iš pakelių ir viskas.
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tuo mano sąrašas ir baigėsi. Na dar šaltibarščiai… Vis tiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kad šiais metais savo valgiaraštį papildysiu sriubomis.

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas, sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms.

Išbrinkus kruopoms dedame puodą su vandeniu (naudojau 2 litrus) ant ugnies, suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.

Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ir daržovių. Kepame, kol šios suminkštės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Šakočio giminaitis

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Kiauliena troškinta kavoje

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Tiesiog nuodėmingai skanu: 3 receptai su moliūgais (2)

Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant gyventojų stalo. Moliūgai pelnytai laikomi viena iš vertingiausių daržovių, nes nepriklausomai nuo gaminimo būdo, jie nepraranda organizmui itin naudingų maistingųjų medžiagų. Prekybos tinklo IKI maisto ekspertė Aistė Rasmussen, šį kartą siūlo išbandyti 3 ypatingai gardžius patiekalus, kurie nustebins net šios daržovės dar nespėjusius pamėgti namų kulinarus.

Kaip gardžiai paruošti bulves: specialisto patarimai (5)

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei nemažai pagardų, kuriais paskanintos bulvės nustebins netikėtu skoniu. Kokie jie?