Tai, ko reikia šaltą dieną – skani ir kvapni sriuba

 (8)
Mėgstu sriubas, netgi labai mėgstu, bet valgau jas labai retai, išties, net per retai. Net susimąsčiau, kad praėjusiais metais jų valgiau išties mažai: kopūstų, moliūgų, ai, dar tą plastmasinę iš pakelių ir viskas.
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
Žirnių ir perlinių kruopų sriuba
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Tuo mano sąrašas ir baigėsi. Na dar šaltibarščiai… Vis tiek skurdus sąrašas, bet duodu sau pažadą, kad šiais metais savo valgiaraštį papildysiu sriubomis.

Reikės:

120 g perlinių kruopų;
120 g skaldytų žirnių;
1 didelės bulvės;
1 morkos;
1 svogūno;
gabalėlio sviesto kepimui;
prieskonių (druska, persiladas, sriubų prieskoniai ir t.t.).

Eiga:

Į dubenį suberiame žirnius bei kruopas, užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms.

Išbrinkus kruopoms dedame puodą su vandeniu (naudojau 2 litrus) ant ugnies, suberiame kruopas ir žirnius, paliekame virti, kol suminkštės. Virimo eigoje sudedame pjaustytą bulvę bei suberiame prieskonius.

Burokine tarka sutarkuojame morkas, supjaustome svogūną. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto ir daržovių. Kepame, kol šios suminkštės, sudedame į sriubą, dar kelias minutes paverdame ir skanaujame!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Gardumėlis: marinuoti baravykai (11)

Miškai pilni grybų, metas rinkti ir konservuoti! Žiemą pirštelius aplaižysite.

Gardėsiai iš slyvų: virtinukai, marmeladas ir desertas

Rugpjūčio antroji pusė – slyvų metas. Pagailėkite nuo jų svyrančių šakų ir pačių slyvų – juk nenorite, kad jomis smaguriautų širšės? Juolab kad šias uogas puikiai panaudosite gardesniam tikslui – patiekalams gaminti. Tiesa, atminkite: viskas daroma su saiku, todėl ir slyvų nevalia padauginti. Skanių jums apvalių mėlynųjų!

Prabangus varškės apkepas su obuoliais (2)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Soti grybų sriuba (1)

Už receptą dėkojame feisbuko puslapio „Samčio užrašai“ autorei Odetai.

Naminė saldžiarūgštė cukinija (5)

Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano mėgstamiausias konservavimo receptas“. Dėkojame Sandrai ir laukiame jūsų receptų.