8 porcijos

Produktai:

5 dideli raudonieji svogūnai,
6 kiaušiniai,
6 naminės dešrelės su česnakais,
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 stiklinės pieno,
1 stiklinė tarkuoto Edamo sūrio,
1 šaukštas krakmolo,
druskos,
pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sviestu ištepkite apskritą kepimo formą (26 cm skersmens).

2. Puode įkaitinkite aliejų, jame apie 10 min. pakepkite svogūnus ir sudėkite į kepimo formą.

3. Tame pačiame puode apkepkite smulkintas dešreles, užberkite paskrudintus gabalėlius ant svogūnų. Išplakite kiaušinį su krakmolu, plakdami supilkite pieną, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.

4. Supilkite kiaušinių masę ant svogūnų ir dešrelių, apibarstykite tarkuotu sūriu. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20 – 25 min. Norėdami patikrinti, ar iškepė, pabadykite pyrago vidurį peiliu – jeigu peilis švarus, reiškia, pyragas iškepęs. Išimkite iš orkaitės, po penkių minučių patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)