Gaminimas: 1 val. 20 min.

1 porcijoje: 280 kcal, 9 g baltymų, 17 g riebalų, 22 g angliavandenių

12 porcijų

Produktai:

200 g smulkių svogūnų
1 skiltelė česnako
1/4 kuokštelio mairūno
10 šakelių čiobrelio
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
450 g gatavos trapios tešlos
sausų žirnių kepimui
4 kiaušiniai
500 g varškės
druskos
maltų juodųjų pipirų
aitriųjų paprikų miltelių
1 kiaušinio baltymas

Gaminimas:

1. Svogūnus bei česnaką nulupkite ir supjaustykite. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Apkepinkite svogūnus ir česnakus alyvuogių aliejuje, kol taps pusiau peršviečiami. Nuimkite nuo ugnies. Suberkite žalumynus, išmaišykite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškočiokite į ploną lakštą, išklokite ja riebalais išteptą kepimo formą, padarę 3 cm aukščio kraštus. Subadykite tešlą šakute, išklokite kepimo popieriumi ir suberkite žirnius. Kepkite 20 min. Ištraukite iš orkaitės, nuimkite žirnius ir popierių.

3. Kiaušinius sumaišykite su varške ir svogūnų mase, įberkite druskos, pipirų, aitriųjų paprikų miltelių. Baltymus išplakite, įmaišykite į masę. Sukrėsti masę į tešlos pagrindą ir kepti pyragą orkaitėje 30–35 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją