„Planuodami kitos dienos vaiko priešpiečius mokykloje tėvai dažnai renkasi paprasčiausią kelią – įdeda tai, kas ruošiama namuose vakarienei. Tačiau augančiam vaiko organizmui reikalinga įvairovė, kurią pasiekti galima net ir labai paprastais užkandžiais, kurie bus ir sveiki, ir patrauklūs vaikui. Be abejo, maistą ruošti reikia su meile, nes vaikas tuomet ne tik mielai valgys jam įdėtą maistą, bet ilgainiui ir pats ims gaminti tiek sau, tiek savo šeimai“, – sako mažmeninės prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ kulinarijos vedėja Elena Sereičikienė.
Moksleivių tėvams specialistė siūlo tris skirtingus maistingų ir paprastų užkandžių receptus – juos galima derinti ir taip paruošti sočius bei įvairove pasižyminčius priešpiečius.
Salotos su vištiena
Reikės:
Įvairių salotų lapų
2 gabalėlių gerai iškeptos vištienos
1 šaukšto kapotų migdolų
½ stiklinės nuluptų ir smulkiai supjaustytų pomidorų
1 kietai virto supjaustyto kiaušinio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus, vynuogių acto ir citrinos sulčių mišinio
Salotų lapus, migdolus, pomidorus ir kiaušinį sudėkite į indą, užpilkite padažu ir sumaišykite. Vištieną uždėkite ant viršaus, kad ji nesušlaptų nuo pomidorų ir padažo. Geriausia tokias salotas gaminti ryte, nes per naktį šaldytuve pastovėjusios salotos sukrenta ir nebėra tokios skanios.
Prancūziškas skrebutis
Reikės:
1 riekės prancūziško batono
1 arbatinio šaukšto rudojo cukraus
Vanilės ekstrakto
½ stiklinės pieno
1 kiaušinio
Suplakite kiaušinį su pienu, įlašinkite vanilės ekstrakto, pamirkykite prancūziško batono riekelę ir pakepkite orkaitėje arba neprisvylančioje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apskrus. Išėmus iš keptuvės ar orkaitės, dar karštą skrebutį apibarstykite ruduoju cukrumi.
Lavašas su šokoladu ir bananais
Reikės:
Juodojo šokolado
1 lapo lavašo
1 banano
Karštoje vandens vonelėje išlydykite juodąjį šokoladą. Šiek tiek jam atvėsus tepkite ant lavašo, po to sudėkite riekelėmis supjaustytą bananą. Susukite lavašą į cilindrą. Šalia galima įdėti gaivų vaisių – apelsiną ar greipfrutą, kuris puikiai tiks po saldaus užkandžio.