Šis desertas ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Jame yra 140 g. angliavandenių, 141 g. baltymų ir tik 11 g. riebalų. Bendra maistinė vertė – 1180 kcal. Suvalgę net 1/6 apkepo, jūs suvartosite tik apie 200 kcal. ir gausite apie 23 g. angliavandenių, 23 g. baltymų ir vos 2 g. riebalų.

Receptas:

500 g. liesos varškės
2 kiaušiniai
2 kiaušinių baltymai
100 g. manų kruopų
100 g. lieso pieno
50 g. cukraus

Gaminimas:

Manų kruopas užpilame pienu ir brinkiname keletą minučių. Tuomet visus likusius produktus dedame į dubenį: varškę, kiaušinius, kiaušinių baltymus, cukrų ir maišome keletą minučių. Gavome vientisą masę ir tuomet dedame išbrinkintus manus ir dar keletą kartų permaišome. Tada viską pilame į kepimo formelę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol apkepo viršus paruduos.

SKANAUS!