Tai kas? Tai iš kur saldumas?

Saldumas iš ten, kur jį įdėjo pati Motulė Gamta. Iš vaisių. Natūralių ir džiovintų. Šio deserto gamyboje panaudoti bananai ir džiovintos figos. Jie suteikia ne tik puikų skonį, bet ir konsistenciją. Naudojant juos neprireiks jokių papildomų tirštiklių.

Kavos užpilui puikiai derės miežių ir cikorijų tirpi kava. Taigi, kaip ir visada pas Lieknuosius Gurmanus, desertas be cukraus, be miltų, be kofeino, be alkoholio.

Šį kartą netgi apskritai vien tik iš augalinių produktų ir be riebalų. Todėl puikiai tiks ir veganams bei vegetarams.

2 porcijoms deserto reikia:

Pudingui:

4 bananų,
1 apelsino,
pusės citrinos sulčių.

Užpilui:

1 stilinės sojų pieno,
4 arbatinių šaukštelių tirpios miežių-cikorijų kavos,
3 džiovintų figų.

Papuošimui:

2 šakelių mėtos,
2 puselių graikinio riešuto.

Na, o gamybos procesas vaizdo reportaže. Skanaus!