4 porcijoms jums reikės:
1 kg bulvių,
druskos ir pipirų pagal skonį,
pundelis svogūnų laiškų,
400 g mažų pievagrybių,
5 valg. šaukšt. aliejaus,
4 gabalėliai sūrio (maždaug 80 g),
2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.
Kaip gaminti:
1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais.
2. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.
3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.
4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės. Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.
Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.
Skanaus!