4 porcijoms jums reikės:

1 kg bulvių,

druskos ir pipirų pagal skonį,

pundelis svogūnų laiškų,

400 g mažų pievagrybių,

5 valg. šaukšt. aliejaus,

4 gabalėliai sūrio (maždaug 80 g),

2 valg. šaukšt. smulkintų petražolių.

Kaip gaminti:

1. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Svogūnų laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Nuplautus pievagrybius perpjaukite per pusę.

3. Keptuvėje įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ir pakepinkite jame grybus. Paskui suberti svogūnų laiškus ir dar pakepinkite. Išberkite viską į lėkštę.

4. Švarioje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš bulvių masės iškepkite 8 blynus.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°. Sudėkite blynus į skardą, išdėliokite ant viršaus pakepintus grybus su svogūnų laiškais ir uždenkite pusele sūrio riekelės. Pabarstykite pipirais ir kepkite orkaitėje maždaug 10 min.

Patiekite blynus pabarstytus smulkintomis petražolėmis ir grietinės padažu.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)