Reikės:

120 g kambario temperatūros sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
150 g persijotų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
20 ml pieno
3-4 vidutinių obuolių
20 g cukraus
20 g malto cinamono

Sviestą išsukame su cukrumi, įmušame kiaušinius, dar paplakame, įberiame persijotus miltus, kepimo miltelius ir druską. Išplakame iki vientisos masės, pabaigoje pilame pieną. Išplakame paskutinį kartą. Paruoštą tešlą supilame į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo skardą.

Obuolius nuskutame, išimame sėklas, supjaustome riekelėmis. Riekeles apibarstome cukrumi ir cinamonu. Paruoštas obuolių riekeles gražiai išdėliojame ant tešlos.

Pyragą kepame iki 180-200C įkaitintoje krosnyje 25-30 min.
Pyragą patiekiam su ledais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)