Blynai – tai mūsų šeimos savaitgalio maistas. Kai tik ateina šeštadienis ar sekmadienis, dukrai Marijai kepu blynus. Visi juos labai mėgstame“, – pasakoja Ingrida.

Anot pramogų pasaulio atstovės, nuo vaikystės blynais ją lepino mama.

„Puikiai pamenu, kaip prikepdavo kalną lietinių, dažniausiai valgydavau juos su spirgučių padažu“, – šypteli moteris ir priduria, kad dabar tokio riebaus pagardo nemėgsta.

Savo šeimai Ingrida kepa lietinius su įvairiais įdarais: kondensuoto pieno, lašišos, ikrų. I. Martinkėnaitė turi net nuosavą ikrų tiekėją, kurio produktus visada mielai vartoja visa jos šeima.

„Siūlau išsikepti kalną blynelių, o įdarus sudėti į atskiras lėkštutes. Tada kiekvienas galės pasirinkti, kuo pagardinti savo blynelį. Čia gali puikiai tikti lašiša, virti kiaušiniai, žalumynai, o gal ir tiesiog paprastas ištirpdytas ir pasūdytas sviestas“, – patirtimi dalijasi pašnekovė.

Jums reikės:

2 kiaušinių;
apie 200 gramų miltų;
pieno ir vandens (pagal skonį);
2 šaukštų aliejaus;
druskos (pagal skonį).

Iš visų ingredientų išmaišykite tešlą. Pieno ir vandens pilkite tiek, kad konsistencija būtų kaip skysto kefyro. Blynelius kepkite įkaitintoje keptuvėje po dvi minutes iš abiejų pusių.

Įdaras pagal Ingridą

Jums reikės:
šaukšto grietinės;
100 gramų sūdytos lašišos;
saujos šviežių krapų;
saujos svogūnų laiškų;
kelių kiaušinių.

Sūdytą lašišą supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, kietai išvirkite kiaušinius ir juos susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite krapus ir svogūnų laiškus. Viską serviruokite atskirose lėkštutėse, kad kiekvienas įsidėtų norimus ingredientus į savo blyną. Beje, prieš gardindami blyną įdaru, patepkite jį grietine.

Daugiau skaitykite naujausiame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.