4 porcijos

Produktai:

150 gramų kietojo sūrio,
100 gramų sviesto,
1 šaukštas 20 proc. riebumo grietinėlės,
150 gramų miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
maltų juodųjų pipirų,
trintų graikinių riešutų,
kuminų sėklų,
džiovintų žalumynų.

Kaip gaminti:

Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Sviestą supjaustykite gabalėliais ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.

Suminkštėjusį sviestą pertrinkite su sūriu, įpilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sumaišykite su sūrio mase, įberkite šiek tiek pipirų. Užminkykite minkštą tešlą, suformuokite rutulį, susukite į polietileną ir 1 – 1,5 valandos įdėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Išimkite iš šaldytuvo tešlą, nuimkite plėvelę, pasidėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo, iškočiokite 5 – 7 mm storio lakštą. Su formelėmis išpjaukite įvairias figūras, jas iš viršaus apiberkite trintais graikiniais riešutais, kuminais, džiovintais žalumynais.

Sudėkite sausainius į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo formą ir kepkite orkaitėje 15 – 20 minučių.

Iškepusius sausainius palikite atvėsti, paskui sudėkite į indą ir patiekite prie kavos ar arbatos.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)