Sumuštiniams su jautiena paruošti reikės:

jautienos nugarinės
žaliųjų pipirų
druskos
ridikėlių
padažui: krienų, varškės sūrelio, marinuotų agurkėlių
špinatų
svogūnų laiškų
mėgstamos duonelės (pvz.: tamsios čebatos)

Pirmiausia reikės iš anksto pasiruošti jautieną, tam įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio.

Jautienos išpjovos gabalėlį aptepkite aliejumi ir apvoliokite smulkintų žaliųjų pipirų, šviežių svogūnų laiškų ir druskos mišinyje. Gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepkite mėsą iš visų pusių po 3-4 minutes.

Tada iš keptuvės jautieną dėkite į orkaitę ant folijos ir kepkite apie 8-10 minučių (jei norite, kad būtų iškepta iki galio – kepkite apie 10 minučių). Iškeptą gabalėlį palikite kambario temperatūroje atvėsti, o vėliau suvyniokite į foliją ir šaldykite šaldiklyje minimum 2 valandas (galima šaldyti ir per naktį).

Kada mėsa paruošta, galima gaminti sumuštinius: mėgstamą duoną pakepinkite orkaitėje, kad būtų traški, ant duonos tepkite iš smulkintų marinuotų agurkėlių, krienų ir varškės sūrelio (krienus sumaišėme su varškės sūreliu philadelphia) paruoštą padažą, dėliokite šviežius špinatus, ridikėlius ir sudėkite ploniais griežinėliais supjaustytą jautieną (ištraukus iš šaldiklio, jei laikėte per visą naktį, palikite truputį mėsą atšilti ir tik tada pjaustykite).