Kvepiančios, garuojančios mielinės spurgos su įdaru. Įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį, o spurgas papuošti norima glazūra. Puikus būdas pabendrauti su vaikais ir pamokyti juos gaminimo meno, o paskui gardžiai ir linksmai viską suvalgyti.
Spurgos
Maždaug 20 spurgų

Tešlai:

500 g miltų,
40 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
žiupsnelis kardamono,
20 g mielių,
200 ml šilto pieno,
2 kiaušiniai,
1 kiaušinio trynys,
100 g grietinėlės sviesto.

Įdarui:
200 g abrikosų džemo.

Kepimui:
1 l aliejaus;

150 g cukraus pudros apibarstymui.

1. Į dubenį suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, tarkuotą citrinos žievelę ir kardamoną. Mieles ištirpinkite šiltame piene ir supilkite į miltus. Kartu sudėkite kiaušinius, trynį ir ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą ir pastatykite šiltai pusvalandžiui – valandai.

2. Dar kartą perminkykite jau pakilusią tešlą ir iškočiokite ją 5 mm storio sluoksniu. Pažymėkite vienoje lakšto pusėje 6 cm diametro apskritimus (galite tai padaryti stikline). Padėkite ant kiekvieno maždaug po arbatinį šaukštelį abrikosų džemo. Uždenkite kita tešlos puse ir ta pačia stiklinaite išpjaukite apskritimus (stebėkite, kad džemas liktų viduryje apskritimo). Kruopščiai užspauskite kraštus. Paruoštas spurgas padėkite ant pašildytos ir išklotos kepimo popieriumi skardos ir palikite 15 min, kad pakiltų.

3. Tuo tarpu puode įkaitinkite aliejų. Spurgeles virkite iš abiejų pusių 5 minutes, kol jos įgaus auksinį gražų atspalvį. Išvirusias išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite ir sudėkite ant popieriaus, kad aliejus nubėgtų ir susigertų. Tuomet apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Patarimas

Spurgas užpildyti džemu galima ir jas jau išvirus. Džemą pakaitinkite, pertrinkite per sietelį ir sukrėskite į konditerinį švirkštą. Tuomet džemą sušvirkškite į išvirtos spurgos vidų.

Labai gražu, jei spurgas apvoliosite skirtingos spalvos glazūroje. Tam galite panaudoti vienai puselei balto, kitai – juodo šokolado glaistą.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Kraupi moters išpažintis: brolis pirma pardavė kiemo draugams, o toliau prievartavo pats (76)

Nuo savo praeities ji bėgo ilgai ir baisią paslaptį slėpė ir nuo mylimųjų, ir nuo vaikų,...

Laukiniai reklamos vakarai: feisbuko žvaigždėms – savos taisyklės (11)

Praėjusią savaitę nuskambėjusi istorija, kai Lietuvos bankas viešai pabarė feisbuko...

Ispaniją sudrebinę teroro išpuoliai: žudikai ketino panaudoti dujas mirtininkų liemenės buvo netikros, Ieškomasis septyniolikmetis sunkvežimio vairuotojas (523)

Ispanijos pajūrio kurorte Kambrilse penktadienį paryčiais automobiliui „Audi“ įsirėžus į...

Būsimųjų vairuotojų laukia iššūkiai: bus dar daugiau neišlaikiusiųjų iš pirmo karto (15)

Norintieji gauti vairuotojo teises tiesiog apgulė „Regitrą“. Daugelis skuba praktinį...

Lenkimo manevras, pasibaigęs tragedija: pamoka, kurią turime išmokti (34)

Ketvirtadienį Trakų rajone įvyko sukrečianti avarija, kurios metu kaktomuša susidūrus dviem...

Su Rusija siejamos programinės įrangos kelia pavojų (2)

Kai kurios svarbios valstybės įstaigos ir strateginės įmonės iki šiol naudoja nesaugią su...

Pietų pertrauka kaimiškoje trobelėje: dėl šios vietos verta ištrūkti iš Senamiesčio (3)

Jei sostinėje besisvečiuojantys turistai ar jūsų pačių draugai užsieniečiai kada paklaus, kur...

Ketinate pirkti brangakmenius? Ekspertė patarė, kaip neapsigauti (8)

Viešoje erdvėje neretai galime išgirsti ką nors įdomaus ir neįtikėtino apie deimantus – apie...

Savaitgalį per Lietuvą keliaus audra (16)

Savaitgalį sinoptikai prognozuoja škvalą ir perkūniją, škvalo metu vėjas gali siekti 15-20 m/s,...