Spagečiai su baklažanais ir pomidorų padažu

 (4)
Spagečiai
Spagečiai
© Shutterstock nuotr.

Gardus vegetariškas patiekalas.

4 porcijoms jums reikės:

· Spagečių ar kitos rūšies makaronų (200 gramų)
· 1-2 baklažanų
· 4-5 didelių pomidorų
· 1 svogūno
· 1-2 skiltelių česnako
· Žalio baziliko
· Augalinio aliejaus kepimui
· Pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, cukraus

Gaminimas

1) Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išsivirkite makaronus (tik nepervirkite).

2) Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos sudėkite į lėkštę, gausiai apibarstykite druska ir leiskite 20-30 pastovėti. Tuomet baklažanus gerai nuplaukite ir nusausinkite.

3) Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite baklažanus ir ant vidutinės ugnies kepkite 8-10 minučių, kol jie suminkštės ir įgaus auksinį atspalvį. Pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

4) Pasigaminkite pomidorų padažą. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais (jeigu norite, prieš tai galite nulupti). Jeigu nusprendėte pomidorus nulupti, kelioms akimirkoms juos panardinkite į verdantį vandenį, o tuomet į šaltą – odelė labai lengvai nusiims.

5) Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Česnako skilteles taip pat nulupkite ir susmulkinkite.

6) Kitoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite svogūną, paskaninkite druska bei pipirais ir ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol jis įgaus auksinį atspalvį.

7) Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, paskaninkite druska, trupučiu cukraus, viską išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių.

8) Baziliką nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Trečdalį smulkinto baziliko sudėkite į padažą. Išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes.

9) Į pasigamintą pomidorų padažą sudėkite baklažanus, išmaišykite troškinkite dar 2-3 minutes.

10) Dabar sudėkite likusį baziliką ir česnakus – gerai išmaišykite. Padažu pagardinkite makaronus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Turkiškos kviečių kruopos: egzotiška naujovė ar konkurencija ryžiams? (3)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 18:14
Ieškantys alternatyvos ryžiams, grikiams ar kitoms kasdien vartojamoms kruopoms parduotuvių lentynose jau pastebėjo įdomią naujovę – saulėje džiovintas kviečių kruopas. Dietologų teigimu, šios iš Turkijos į Lietuvą atkeliaujančios kruopos „Bulgur“ pasižymi ypatingomis maistinėmis savybėmis, be to, jas lengva paruošti, todėl jos gali praturtinti kiekvieną virtuvę.

Sveikas, sotus ir labai skanus desertas – varškės apkepas (13)

2014 rugpjūčio mėn. 29 d. 00:01
Sporto ir laisvalaikio klubo šeimai asmeninė trenerė – kineziterapeutė Toma Kreivėnaitė jau yra minėjusi, jog prie viryklės nemėgsta praleisti daug laiko, tad pateikia labai greitą ir skanų varškės apkepo receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: šamo vėrinukai su keptais pomidorais (1)

2014 rugpjūčio mėn. 31 d. 00:01
Šamo vėrinukai su keptais pomidorais
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojams pateikia šamo vėrinukų su keptais pomidorais receptą.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: silkės foršmakas ant burokėlių karpačo (3)

2014 rugsėjo mėn. 1 d. 00:01
Silkės foršmakas ant burokėlių karpačo
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinio tinklaraščio sezoninevirtuve.lt ir knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė su naujienų portalo DELFI skaitytojais dalinasi abejingų nepaliksiančių silkės foršmakas ant burokėlių karpačo receptu. Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ apsistojusi moteris tikino, kad šis receptas patiks visiems, mėgstantiems silkę.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: mėsainiai su keptomis daržovėmis

2014 rugsėjo mėn. 2 d. 00:01
Mėsainiai su keptomis daržovėmis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė, maisto blogerė Renata Ničajienė DELFI skaitytojus stebina puikiais, tačiau nesunkiai pagaminamais receptais. Šį kartą moteris Palangoje esančiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“ moteris pagamino mėsainius su keptomis daržovėmis.