Spagečiai su baklažanais ir pomidorų padažu

 (4)
Spagečiai
Spagečiai
© Shutterstock nuotr.

Gardus vegetariškas patiekalas.

4 porcijoms jums reikės:

· Spagečių ar kitos rūšies makaronų (200 gramų)
· 1-2 baklažanų
· 4-5 didelių pomidorų
· 1 svogūno
· 1-2 skiltelių česnako
· Žalio baziliko
· Augalinio aliejaus kepimui
· Pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, cukraus

Gaminimas

1) Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išsivirkite makaronus (tik nepervirkite).

2) Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos sudėkite į lėkštę, gausiai apibarstykite druska ir leiskite 20-30 pastovėti. Tuomet baklažanus gerai nuplaukite ir nusausinkite.

3) Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite baklažanus ir ant vidutinės ugnies kepkite 8-10 minučių, kol jie suminkštės ir įgaus auksinį atspalvį. Pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

4) Pasigaminkite pomidorų padažą. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais (jeigu norite, prieš tai galite nulupti). Jeigu nusprendėte pomidorus nulupti, kelioms akimirkoms juos panardinkite į verdantį vandenį, o tuomet į šaltą – odelė labai lengvai nusiims.

5) Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Česnako skilteles taip pat nulupkite ir susmulkinkite.

6) Kitoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite svogūną, paskaninkite druska bei pipirais ir ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol jis įgaus auksinį atspalvį.

7) Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, paskaninkite druska, trupučiu cukraus, viską išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių.

8) Baziliką nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Trečdalį smulkinto baziliko sudėkite į padažą. Išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes.

9) Į pasigamintą pomidorų padažą sudėkite baklažanus, išmaišykite troškinkite dar 2-3 minutes.

10) Dabar sudėkite likusį baziliką ir česnakus – gerai išmaišykite. Padažu pagardinkite makaronus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Kaip išsirinkti saldų ir prinokusį arbūzą? (28)

2014 liepos mėn. 23 d. 18:39
Karštomis vasaros dienomis dažnas mėgstame gaivintis šaltais ir sultingais arbūzais. Ši didžiulė uoga ne tik atgaivina, tačiau kartu mūsų organizmui suteikia naudingų medžiagų. Dėl šios priežasties gerų žodžių arbūzams negaili ir mitybos specialistai. Todėl verta žinoti, kaip arbūzą tinkamai išsirinkti, o išsirinkus – juo mėgautis saikingai.

Naminiai pieniški ledai (9)

2014 liepos mėn. 24 d. 00:01

Virtiniai su vyšniomis (1)

2014 liepos mėn. 22 d. 00:01

Kaip teisingai laikyti produktus šaldytuve?

2014 liepos mėn. 21 d. 11:22
Suskaičiuoti visus namie stovinčius buities prietaisus, turbūt, būtų iššūkis dažnai namų šeimininkei, tačiau tikėtina, kad daugiausia jų stovi kulinarijos šventovėje – virtuvėje. Maisto ruošyba užima nemažai laiko, todėl visada norisi geriausio rezultato – šeimininkės noriai žengia koja kojon su išmaniosiomis technologijomis, tad nevengia atnaujinti ir savo buities įrangos.