Spagečiai su baklažanais ir pomidorų padažu

 (4)
Spagečiai
Spagečiai
© Shutterstock nuotr.

Gardus vegetariškas patiekalas.

4 porcijoms jums reikės:

· Spagečių ar kitos rūšies makaronų (200 gramų)
· 1-2 baklažanų
· 4-5 didelių pomidorų
· 1 svogūno
· 1-2 skiltelių česnako
· Žalio baziliko
· Augalinio aliejaus kepimui
· Pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, cukraus

Gaminimas

1) Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išsivirkite makaronus (tik nepervirkite).

2) Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos sudėkite į lėkštę, gausiai apibarstykite druska ir leiskite 20-30 pastovėti. Tuomet baklažanus gerai nuplaukite ir nusausinkite.

3) Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite baklažanus ir ant vidutinės ugnies kepkite 8-10 minučių, kol jie suminkštės ir įgaus auksinį atspalvį. Pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

4) Pasigaminkite pomidorų padažą. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais (jeigu norite, prieš tai galite nulupti). Jeigu nusprendėte pomidorus nulupti, kelioms akimirkoms juos panardinkite į verdantį vandenį, o tuomet į šaltą – odelė labai lengvai nusiims.

5) Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Česnako skilteles taip pat nulupkite ir susmulkinkite.

6) Kitoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite svogūną, paskaninkite druska bei pipirais ir ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol jis įgaus auksinį atspalvį.

7) Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, paskaninkite druska, trupučiu cukraus, viską išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių.

8) Baziliką nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Trečdalį smulkinto baziliko sudėkite į padažą. Išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes.

9) Į pasigamintą pomidorų padažą sudėkite baklažanus, išmaišykite troškinkite dar 2-3 minutes.

10) Dabar sudėkite likusį baziliką ir česnakus – gerai išmaišykite. Padažu pagardinkite makaronus.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Gurmaniška kelionė: kuo skrandžius pakerėjo Strasbūro pyragas

2014 rugpjūčio mėn. 20 d. 00:01
Kalbų apie Prancūzijos kulinarines gėrybes turbūt niekada nepristigsime. Ši šalis yra Europos gastronomijos lyderė ir daug jos produktų bei tradicinių receptų yra įtraukta į nacionalinį Prancūzijos kulinarijos paveldą.

Vištienos kepsneliai su saulėje džiovintais pomidorais ir žirneliais

2014 rugpjūčio mėn. 19 d. 11:21
Vištiena troškinama su saulėje džiovintų pomidorų padažu, raudonuoju vynu, česnaku ir saldžiais žirneliais. Patiekite su makaronais.

Kaip išsirinkti skanų melioną (8)

2014 rugpjūčio mėn. 17 d. 00:01
Pačiame melionų sezono įkarštyje šis sultingas ir gardus vaisius dažnai atsiduria ant kiekvieno iš mūsų stalo. Melionai skanūs savaime, svarbiausia neapsigauti išsirenkant, tačiau tai puikus produktas originaliems užkandžiams, salotoms ar desertams paruošti.

Greitosios tortilijos su faršu (8)

2014 rugpjūčio mėn. 16 d. 00:01

„Mano geriausias konservavimo receptas“: lietuviškasis uncle bens (22)

2014 rugpjūčio mėn. 15 d. 08:15
Kai uždera daug cukinijų ir moliūgų: garnyras-padažas kaip Uncle bens. Tinka prie mėsos patiekalų, skanus, valgomas visą žiemą...