4 porcijoms jums reikės:

· Spagečių ar kitos rūšies makaronų (200 gramų)
· 1-2 baklažanų
· 4-5 didelių pomidorų
· 1 svogūno
· 1-2 skiltelių česnako
· Žalio baziliko
· Augalinio aliejaus kepimui
· Pagal skonį – druskos, juodųjų pipirų, cukraus

Gaminimas

1) Dideliame kiekyje pasūdyto vandens išsivirkite makaronus (tik nepervirkite).

2) Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Juos sudėkite į lėkštę, gausiai apibarstykite druska ir leiskite 20-30 pastovėti. Tuomet baklažanus gerai nuplaukite ir nusausinkite.

3) Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite baklažanus ir ant vidutinės ugnies kepkite 8-10 minučių, kol jie suminkštės ir įgaus auksinį atspalvį. Pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.

4) Pasigaminkite pomidorų padažą. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite kubeliais (jeigu norite, prieš tai galite nulupti). Jeigu nusprendėte pomidorus nulupti, kelioms akimirkoms juos panardinkite į verdantį vandenį, o tuomet į šaltą – odelė labai lengvai nusiims.

5) Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Česnako skilteles taip pat nulupkite ir susmulkinkite.

6) Kitoje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, suberkite svogūną, paskaninkite druska bei pipirais ir ant vidutinės ugnies kepkite tol, kol jis įgaus auksinį atspalvį.

7) Į keptuvę su svogūnais sudėkite pomidorus, paskaninkite druska, trupučiu cukraus, viską išmaišykite. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių.

8) Baziliką nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Trečdalį smulkinto baziliko sudėkite į padažą. Išmaišykite ir troškinkite dar 5-7 minutes.

9) Į pasigamintą pomidorų padažą sudėkite baklažanus, išmaišykite troškinkite dar 2-3 minutes.

10) Dabar sudėkite likusį baziliką ir česnakus – gerai išmaišykite. Padažu pagardinkite makaronus.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)