Mieliniai blynai

Ingredientai:

500 ml pieno
7 g sausų mielių
500 g miltų
1 žiupsnis smulkios druskos
4 šaukštai cukraus
3 kiaušiniai
50 g sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai pieno kepimo milteliams ištirpdyti
riebalų kepti blynams

Gaminimo eiga:

Pieną pašildome, amt sausų mielių užpilame truputį pieno ir sumaišome, kad ištirptų. Leidžiame mielėms truputį pasėdėti, kol atsiras šiek tiek putų. Miltus sumaišome su druska, pieną sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais. Mieles supilame į pieną su cukrumi ir išmaišome, tada pilame į miltus išmaišome ir pastatome į šiltą vietą tešlai pakilti apie 1 val. Po valandos ji turėtų būti jau minkšta ir pakilusi.

Išlydome sviestą, kepimo miltelius ištirpdę poroje šaukštų pieno, sumaišome su sviestu. Sviesto ir pieno mišinį pilame ant pakilusios tešlos ir maišome. Paliekame dar maždaug pusvalandį pastovėti ir galime kepti blynus.

Blynus kepame gerai įkaitintoje keptuvėje.

Skanaus :)

Giedrė B.

****************

Lietiniai su špinatais

Ingredientai:

Blynams:

1 stiklinė miltų
1,5 stiklinės pieno
100 g špinatų
2 kiaušiniai
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos ir cukraus po žiupsnelį

Įdarui:

1 virta vištos krūtinėlė
1 virta arba kepta mormka
1/2 arb. šaukštelio kario
druskos ir maltų pipirų pagal skonį
100 ml grietinėlės
50 g fermentinio sūrio

Gaminimo eiga:

Špinatus ir pusę stiklinės pieno išplakti su blenderiu iki vientisos masės. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir stikline pieno, suberti miltus viską gerai išplakti, supilti aliejų ir špinatus ir dar kartą gerai viską išplakti. Kepame įkaitintoje keptuvėje kaip įprastus lietinius.

Vištienos įdaras

Virtą vištos krūtinėlę sumaliau su virta morka, įdėjau šaukštą margarino, kario ir pipirų. Masę gerai ištryniau. Ant kepto lietinio užtepiau šaukštą vištos užtepėlės ir suvyniojau.

Blynus sudėjau į ugniai atsparų indą ir užpyliau grietinėlės- fermentinio sūrio mišiniu. Viską apkepiau orkaitėje 10 min. 180 C temp.

Tradiciniai rusų blynai

Ingredientai:

2 stiklinės pieno
1 stiklinė vandens
3 stiklinės miltų
20 gr. mielių
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštelis cukraus su kaupu
1 arb. šaukštelis druskos
50 gr. sviesto

Gaminimo eiga:

Tikriems rusiškiems blynams pagaminti reikia beveik 4 val. Pradžioje paruošiamas raugas tik iš trečdalio miltų. Kiti miltai dedami maždaug po 2 val., tada vėl leidžiama tešlai kilti apie 1,5 val. ir tik tada sudedamas sviestas ir išplakti baltymai. Aš gaminau pagal pagreitintą variantą. Blynai nuostabūs :).

30-40 C temperatūros vandenyje išmaišyti mieles su cukrumi. Tada supilti panašios temperatūros pieną ir išmaišyti. Miltus persijoti. Į miltus pamažu pilti pieno mišinį su mielėmis ir gerai išplakti, kad neliktų gumuliukų. Sudėti trynius išplaktus su druska. Uždengti dubenį rankšluosčiu ir leisti pakilti tešlai ne trumpiau kaip valandą. Po valandos tešlą pamaišyti, supilti išlydytą sviestą.

Pabaigoje atsargiai įmaišyti iki standžių putų išplaktą baltymą. Leisti tešlai dar kartą pakilti (apie 15-20 min.) ir jau galima kepti. Kepame kaip įprastus lietinius. Pilu į įkaitintą keptuvę samtelį tešlos, apverčiu kitą pusę kai blynas išpukšloja.

Blynai labai skanūs su mano močiutės vaikystėje gamintu padažu, jį vadindavo \"dažiniu\". Padažui pakepindavo gausiai rūkytų lašinukų ir į juos įpildavo kelis kiaušinius išplaktus su nemažu kiekiu pieno ( 3 kiaušiniams daugiau kaip pusė stiklinės). Na, kažkas panašaus į kiaušinienę, tik sumakaluotą :).

Lietiniai su daržovėmis ir ryžiais

Ingredientai:

Lietiniams:

1 stiklinė pieno
1 stiklinė vandens
1 kiaušinis
1 valgomas šaukštas aliejaus
žiupsnelis druskos ir cukraus

Įdarui:

1/2 arb. šaukštelis cukraus
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelis kario
1/4 raudonos paprikos
1 arb. šaukštelis Tako padažo
1 valg. šaukštas sojos padažo
1 puodelis virtų ryžių
2 valg. šaukštas saldžių kukurūzų
1 sauja žirnelių
pagal skonį pipirų
3 valg. šaukštai džiūvėsių

Gaminimo eiga:

Visus lietinių ingridientus sumaišyti ir iškepti lietinus.

Įdaro pakanka 6 lietiniams. Virtus ryžius pakepiname su smulkiais kubeliais supjaustytomis daržovėmis, pagardiname sojos padažu, Tako padažu, cukrumi ir pipirais. Dedame šaukštą įdaro, suvyniojame volelį. Apvoliojame plaktame kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose sumaišytuose su kariu ir apkepame įkaitintame aliejuje.

Žirnių miltų blynai su pomidorais

Ingredientai:

2 stiklinės žirnių miltų;
1 stiklinė kvietinių miltų:
2,5 stiklinės pieno;
40 gr. mielių;
1 šaukštelis cukraus;
1 kiaušinis;
1 šaukštelis malto kumino;
0,5 šaukštelio kurkumos;
0,5 šaukštelio druskos;
0,5 šaukštelio juodųjų maltų pipirų;
1 šaukštas susmulkinto šviežios kalendros arba petražolės;
50 ml vandens;
10 džiovintų pomidorų;
50 g sviesto;
aliejaus kepimui

Gaminimo eiga:

Pieną pašildyti iki 40C ir į jį sudėti mieles ištrintas su cukrumi, išmaišyti ir leisti mielėms pakilti. Sumaišyti žirnių miltus su paprastais miltais, druska, ir supilti į miltų mišinį pieną su mielėmis, išmaišyti ir palikti 1-2 val. kad pakiltų.

Į pakilusią tešlą įmaišyti susmulkinta kalendrą ir visus kitus prieskonius, supilti ištirpintą sviestą ir vandenį. Pabaigoje įmaišyti džiovintus susmulkintus pomidorus. Leisti vėl tešlai pakilti. Kepti aliejuje.

*****************

Almina P.

******************

Miltiniai blynai su silkės padažu

Ingredientai:

1 kiaušinis,
truputis druskos,
1litras pieno,
500 gr.miltų,
2 puselės silkės,
nedidelis svogųnas,
1 stiklinė aliejaus.

Gaminimo eiga:

Kiaušinį su druska išplakame, po truputį pilant pieną, beriame palengva miltus ir kartu su sudėtais kiaušiniais, mikseriu plakame apie 10 minučių.

Tešla turi būti skystoka, kaip ir lietiniams blynams.
Iškepme blynus.

Padažui:

Smulkiai supjaustome svogūną, pakepiname aliejuje. Kai svogųnas gražiai apgelsta, beriame smulkiai suplaustytus silkutės gabalėlius ir dar truputį pakepiname, intensyviai maišant. Gautą padažą pateikiame atskirai, susuktus blynus į volelį pateikiame prie jo.
Skanaus!

Stasė B.

****************

BLYNAI SU KUMPIU IR SŪRIU

Ingredientai:

*250 g virto kumpio
*šiek tiek rūkytų lašinukų
*250 g miltų
*300 ml pieno
*2 kiaušiniai
*50 g fermentinio sūrio
*žiupsnelis druskos
*svogūnų ir česnakų laiškų
*aliejaus kepti

Padažas:

*1 v.š. majonezo
*2 v.š. pomidorų padažo
*1 skiltelė česnako
*česnako laiškų

Gaminimo eiga:

Supjaustytą kubeliais kumpį pakepinti keptuvėje kartu su smulkintais lašinukais bei svogūno ir česnako laiškais. Pakepintą mėsą palikti atvėsti. Į dubenį persijoti miltus, įmušti kiaušinį, supilti pieną, druską ir viską gerai išplakti iki vientisos masės. Į tešlą suberti kumpį, tarkuotą sūrį ir viską gerai sumaišyti. Dėti šaukštu į keptuvę ir kepti, kol gražiai paruduos.

Padažas: sumaišyti kartu majonezą, pomidorų padažą, įspausti česnako skiltelę. Papuošti česnako laiškais.

Ina D.

***************

Kopūstų blynai su faršu

Ingredientai:

1 vnt. svogūno
2-3 valg. šaukštų miltų
1 vnt. kiaušinio
pagal skonį druskos
100 g faršo
300 g kopūsto galvutės

Gaminimo eiga:

Susmulkinkite kopūstą, jį užpilkite vandeniu ir patroškinkite kol kopūstas suminkštės. Likusį vandenį nupilkite, kopūstus nuvarvinkite. Kai kopūstai atvės įmuškite kiaušinį, sudėkite faršą, miltus, prieskonius, druską, susmulkintą svogūną ir viską gerai išmaišykite.

Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje.

Bulvinių blynų pica

Ingredientai:

2 vnt. kiaušinių
1 vnt. svogūno
100 g fermentinio sūrio
400 g bulvių
1 nedidelės paprikos
pagal skonį druskos,pipirų

Picos įdarui reikės:

200 g konservuotų pievagrybių
- žiupsnelio mairūno
pagal skonį turimų smulkintų žalumynų

Gaminimo eiga:

Nuluptas ir nuplautas bulves smulkiai sutarkuokite. Į jas įmaišykite kiaušinius, suberkite prieskonius, pasūdykite. Gerai išmaišykite.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite lietinių blynų dydžio blynus. Įdarui kitoje keptuvėje apkepinkite smulkintą svogūną, šiaudeliais supjaustytas paprikas, griežinėliais supjaustytus pievagrybius.

Blynus dėkite į kepimo formą arba ant skardos, ant jų dėkite įdarą, pabarstykite mairūnu, žalumynais ir užberkite tarkuotu fermentinu sūriu. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 150 C, kepkite, kol sūris išsilydys.

Žirnių blynai

Ingredientai:

1 stiklinės žirnių
2 kiaušinių
0,5 stiklinės miltų
druskos
maltų pipirų
vidutinio dydžio svogūno
aliejaus kepimui

Padažui:

6-7 džiovintų grybų
2 nemažų morkų
1 vidutinio dydžio svogūno
2 šaukštų miltų
sviesto
vandens 0,5 stiklinės

Gaminimo eiga:

Išplautus žirnius užpilkite vandeniu ir virkite apie 20 min., kol suminkštės. Taip pat atskirai išvirkite ir džiovintus grybus.Vandenį nuo žirnių nupilkite. Žirnius sumalkite, į jų masę sudėkite smulkintą svogūną, įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, pagardinkite druska ir pipirais.

Tešlą gerai išmaišykite ir kepkite Įkaitintame aliejuje. Kol kepa blynai paruoškime jiems padažą. Padažui susmulkinkite išvirtus grybus, susmulkinkite svogūną, sutarkuokite burokine tarka morkas.

Grybus pakepinkite su sviestu ir daržovėmis, pasūdykite, įpilkite 0,5 stiklinės vandens, patroškinkite ir supilkite miltus. Kai padažas sutirštės jį dėkite ant iškeptų blynų ir skanaus!

Grikių blynai su silke

Ingredientai:

300 g silkės filė
300 grikių kruopų
0,5 stiklinės pieno silkės mirkymui
50 g šviesaus alaus
2 kiaušinių
4 šaukštų miltų
1 šaukšto sviesto
3 šaukštų tarkuoto fermentinio sūrio
smulkintų svogūnų laiškų ar porų
pipirų

Gaminimo eiga:

Biriai išvirkite grikių kruopas ir jas paskaninkite sviestu. Jei silkė per sūri, ją 1-2 val. pamirkykite piene, po to išimkite ir nusausinkite. Grikius ir silkę sumalkite, suberkite miltus, supilkite alų, sudėkite trynius, papipirinkite.

Tešlą gerai išmaišykite, sudėkite atskirai išplaktus baltymus ir dar kartą atsargiai išmaišykite. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje. Tiekiant apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir smulkintais žalumynais.

Janina M.

**************

Mieliniai bulviniai blynai su ikrais

Ingredientai:

1 kiaušinis
250 ml pieno
4 virtos bulvės
1 a. šaukštelis sausų mielių
cukraus, druskos
miltų

Gaminimo eiga:

Pieną pašildyti, ištirpinti jame cukrų ir mieles, bei palikti, kol suputos. Bulves sutrinti iki tyrės, dėti druskos. Kai pienas su mielėmis suputos, dėti miltų, gerai išmaišyti.

Į mielinę tešlą įmaišyti bulvių masę, jei dar trūksta tirštumo, dėti miltų.

Patiekti su grietine, ikrais, bei citrinos skiltele.

Judita L.

***************

Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais

Ingredientai:

4 nemažų bulvių;
3 obuolių;
2 kiaušinių trynių;
5 šaukštų miltų
4 skiltelių česnako;
2 svogūnų;
druskos;
pipirų;
aliejaus kepimui;
šlakelio citrinos sulčių;
laiškinių svogūnų.

Gaminimo eiga:

Bulves, nuluptus be kauliukų obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuoti bulvių tarkavimo mašina. Nupilti skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstyti citrinos sultimis.

Įmušti kiaušinių trynius, pasūdyti, įdėti pipirų bei gerai išmaišyti. Tuomet belieka sudėti miltus ir dar truputį pamaišyti.

Blynus reikia apkepti keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje kol apskrus. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

Patiekiam su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Edita A.

**************

Sotūs lietiniai su gazuotu mineraliniu vandeniu

Ingredientai:

2 kiaušiniai;
500 ml gazuoto mineralinio vandens;
1 šaukštas cukraus;
0,5 šaukšto druskos;
1,5 stiklinės miltų;
50 ml aliejaus.

Gaminimo eiga:

Suplakite kiaušinius su mineraliniu vandeniu, cukrumi ir druska. Miltus persijokite, sumaišykite su kiaušiniais ir aliejumi. Palikite išbrinkti mažiausiai valandą, po to kepkite įkaitintoje sausoje keptuvėje.

Šios lietinius galima pateikti su įvairiais įdarais saldžiais ir pikantiškais padažais.

Liana Ch.

*************

Lietinių blynų sluoksniuotis

Ingredientai:

Lietiniai blynai 5 vnt.
Malta mėsa 400 g
Morka 1 vnt.
Svogūnas 1 vnt.
Česnakas 5 skilt.
Pievagrybiai 7 vnt.
Sūris (geriausia kietas) 200 g
Grietinė
Druska pagal skonį
Juodieji malti pipirai pagal skonį
Krapai pund.
Barstiniai

Gaminimo eiga:

1.Išsikepame blynus kaip esame įpratę (mano lietinių receptas: 1 kiaušinis, pienas, 1 v.š.krakmolo, druska, cukrus ir miltai). Tik geriau jei blynai bus šiek tiek storesni nei įprastai.Atvėsiname.

2. Maltą mėsą pakepiname su svogūnais, paskaniname druska ir pipirais. Paliekame ataušti.

3. Morką sutarkuojame, dedame į įkaitintą keptuvę, pakepiname ir sudedame pekiną pjaustytą juostelėmis. Pagardiname druska ir pipirais. Šiek tiek patroškiname ir sudedame smulkintą česnaką. Paliekame atvėsti.

4. Pievagrybius pakepiname su svogūnais, paskaniname druska ir pipirais. Paliekame atvėsti.

5. Pradedame sluoksniuoti :) Skardelę patepame aliejumi ir pabarstome barstiniais. Dedame ant jų blyną, sudedame mėsos įdarą ir užpilame grietinės ir sūrioį. Dedame blyną ir darome antrą sluoksnį: puse daržovių ir užbarstome tarkuoto sūrio. Trečias sluoksnis: grybų ir grietinė ir sūris. Ketvirtas sluoksnis: daržovės ir sūris.

Užvožiame paskutinį blyną, aptepame grietine viršų ir šonus, apibarstome barstiniais ir krapais. Kišame į orkaitę ir kepame maždaug 15 min kol užsideda rusva traški plutelė. Skanaus:)

Kepenėlių blyneliai su bulvių koše ir raugintais kopūstais

Ingredientai:

Kepenėlės (kiaulienos, vištienos) 800 g
Bulvės 8 vnt.
Rauginti kopūstai g
Pomidorų padažas 2 valg. šaukšt.
Svogūnas g
Majonezas 3 valg. šaukšt.
Kiaušinis 1 vnt.
Morka 1 vnt.
Aliejus g
Manų kruopos 2 valg. šaukšt.
Krienai 1 arbat. šaukštel.
Grietinėlė 200 ml
Bulvių krakmolas 1 valg. šaukšt.
Pienas 200 ml
Česnakas 3 skilt.
Druska pagal skonį
Muskatas pagal skonį
Juodieji pipirai pagal skonį
Krapai žiups.
Česnakas 4 skilt.
Druska pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Kepenėles išmirkome piene, geriausia per naktį. Nupjaustome pleveles. Sumalame mėsmale. Dedame manus, krakmolą (nebūtinai), kiaušinį, druską, pipirus, įspaudžiame česnaką. Viską išmaišome ir paliekame 0,5 val.

2. Bulves ir morką išverdame, bulves sugrūdame, morką sutarkuojame, sudedame į bulves, padruskiname, pilame pašildytą grietinėlę ir pieną, nuolat maišant kaitiname ant silpnos ugnies, kol gauname purią, vientisą, bulvių košę. Pagardiname krapais ir muskatu. Galime naudoti tik pieną, pagardinti šauktu sviesto. Košę darome tokio tirštumo kokią mėgstame.

3. Raugintus kopūstus sumaišome su smulkintais svogūnais ir aliejumi.

4. Padažą ruošiame iš 2 šaukštų pomidorų padažo, 3 šaukštų majonezo, šaukšteliu krienų ir 2 skiltelėmis spausto česnako.

5. Kepenų blyneliai iškepa labai greitai, neperkepkite, nes bus sausi.

Lietiniai su špinatais, vištiena ir sūriu

Ingredientai:

Špinatai 500 g
Miltai g
Pienas 2 stikl.
Vištiena (smulkinta virta arba kepta) 200 g
Fermentinis sūris 200 g
Sviestas 50 g
Svogūnas 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Česnakas 2 skilt.
Druska truputis
Druskos pagal skonį
Cukrus truputis
Penkių pipirų mišinys pagal skonį
Čiobrelis pagal skonį
Majonezas 1 valg. šaukšt.

Gaminimo eiga:

1. Miltų nepamatavau, bet manau, sunaudojau apie 300 g. Beriame šiek tiek miltų, įmušame kiaušinį, supilame ištirpintą, atvėsintą sviestą. Beriame šiek tiek druskos, cukraus, čiobrelių, supilame pašildytą pieną. Viską po truputį maišome ir vis beriame miltus kol gauname reikiamą konsistenciją.

2. Svieste ar alyvuogių aliejuje pakepiname svogūną, sudedame smulkintus špinatus ir truputuką patroškiname. Atvėsiname.

3. Susmulkiname vištieną, įspaudžiame česnaką, beriame pipirų, dedame šaukštą majonezo ir tarkuotą sūrį. Viską išmaišome.

4. Ant lietinio dedame šaukštą vištienos įdaro, špinatų, paskirstome ir užlankstome blynelį. Apkepiname iš abiejų pusių keptuvėje ant nedidelės ugnies, kol gražiai apskrusta. Skanaus:)

Lietiniai su morkų ir sūrio įdaru

Ingredientai:

Miltai 300 g
Morkos (didelės) 2 vnt.
Svogūnas (didelis) 1 vnt.
Kiaušinis 1 vnt.
Druskos ir pipirų truputis
Pienas 2 stikl.
Sviestas 50 g
Fermentinis sūris 300 g
Druska truputis
Cukrus truputis

Gaminimo eiga:

1. Beriame šiek tiek miltų, įmušame kiaušinį, supilame ištirpintą, atvėsintą sviestą. Beriame šiek tiek druskos, cukraus, supilame pašildytą pieną. Viską po truputį maišome ir vis beriame miltus kol gauname reikiamą konsistenciją. Išsikepame lietinius.

2. Morkas sutarkuojame, svogūną smulkiai supjaustome. Viską gerai pakepiname.

3. Sūrį pjaustome juostelėmis.

4. Ant lietinio dedame morkų įdaro, sūrio. Sulankstome. Apkepiname keptuvėje iš abiejų pusių. Pigu paprasta ir labai gardu :)

Bulviniai blynai su varškės kremu ir lašiša

Ingredientai:

Bulvės (didelės) 4 vnt.
Varškė (9 %) 200 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinė (30% riebumo) 200 g
Miltai 3 valg. šaukšt.
Krapai g
Druska pagal skonį
Česnakai 1 skilt.
Karis truputis
Druska pagal skonį
Lašiša (sūdyta) 200

Gaminimo eiga:

1. Bulves sutarkuoti burokine tarka. Nuspausti šiek tiek atsiradusio skysčio.

2. Į tarkius sudedame miltus, įmušame kiaušinį, įberiame prieskonių.

3. Varškę ištriname, dedame grietinę, įspaudžiame česnaką, beriame smulkintų krapų.

4. Ant iškepto blynelio dedame šaukštą varškės-grietinės padažo ir puošiame galiuku sūdytos lašišos. Galima naudoti ir rūkytą lašišą, bet man prie bulvinių blynų pasirodė, kad bus per riebu.

Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu

Ingredientai:

Bulvės (virtos) vidutinės 8 vnt.
Vištiena (virta) 150 g
Sviestas 150 g
Kiaušinis 1 vnt.
Sūris fermentinis 100 g
grietinės 0.5 stikl.
Svogūnas 1 vnt.
Druska pagal skonį
Krakmolas 3 valg. šaukšt.
Sviestas (kepimui) truputis
Druska pagal skonį
Džiovintos lietuviškos prieskoninės žolelės (petražolės ir krapai)
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Barstiniai (paniruotei) truputis
Aliejaus kepimui truputis

Gaminimo eiga:

1.Virtas bulves sumalame. Įmušame kiaušinį, dedame krakmolą, beriame druskytę ir išminkome.

2. Sumalame virtą vištieną, beriame druską ir pipirus. Svogūną smulkiai supjaustome ir pakepiname svieste, supilame viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuojame sūrio.

3. Formuojame iš bulvių blyną, dedame į vidų įdaro (nepagailime) ir formojame Jums patinkančios formos blynus.

4. Apvoliojame barstiniuose ir kepame aliejuje ant silpnos ugnies kol apskrusta.

5. Sviestą ištirpiname, dedame grietinę, beriame žoleles ir druską ir pašildome. Štai Jums ir lietuviški pietūs, skanaus :))))

Aušra J.

*************

Užkepti lietiniai su kumpiu ir sūriu

Ingredientai:

Lietiniams:

2 kiaušinai
stiklinė pieno
stiklinė vandens
1,5–2 stiklinės miltų
druskos
2 v. šaukštai tirpinto sviesto

Įdarui:

200 g mėgstamo kumpio
200 g fermentinio sūrio

Užpilui:

2 kiaušiniai
2 š. grietinės
3 š. tarkuoto sūrio
druskos, pipirų

Gaminimo eiga:

1. Į dubenį įsijoti miltus, įberti druskos, įmušti kiaušinius, supilti tirpintą sviestą. Po truputį pilti vandeniu skiestą pieną ir nuolat maišyti. Tešla turi tekėti nuo šaukšto. Iškepti lietinius.

2. Į kiekvieną lietinį dėti smulkinto kumpio, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu. Lietinį susukti į vamzdelį. Taip įdaryti visus lietinius.

3. Lietinio vamzdelį susukti ratu ir dėti į apvalaus kepimo indo vidurį. Apie jį vynioti kitus vamzdelius, kol bus pripildytas visas indas.

4. Užpilui skirtus kiaušinius išplakti, sukrėsti grietinę, įberti šiek tiek druskos, pipirų. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant blynų suktinės, ant viršaus užberti tarkuotą sūrį.

5. Šauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepti maždaug 20 min.

Sigita B.

**************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)