Dalinamės su Jumis Ugnės Būbnaitytės receptu iš knygos „Saldi alternatyva“.
© Shutterstock

8-10 porcijų reikės:

Pagrindui:

85 g migdolų miltų arba maltų migdolų
55 g šokolado skonio baltymų miltelių
25 g natūralios kakavos
2 šaukštai traškaus riešutų sviesto
5 šaukštai nesaldinto riešutų pieno
1 šaukštas stevijų lapų saldiklio
Žiupsnelis smulkios jūros druskos

Kremui:

500 g lieso tepamojo sūrio
45 g vanilės skonio baltymų miltelių
2 kiaušinių
1 šaukšto miltų be glitimo arba sezamų miltų
150 g žemės riešutų sviesto, geriausia natūralaus, pvz., „Meridian“
45 g stevijų lapų saldiklio

Tortui papuošti:

100 g juodojo šokolado ir truputis riešutų pieno

Eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, išklokite pergamentiniu popieriumi 18–20 cm skersmens torto formą nuimamais kraštais.

Į virtuvinį kombainą sudėkite visus pagrindo produktus ir gerai sumalkite. Sustabdykite kombainą, suspauskite trupinius delne ir, jeigu jie laiko formą, nesubyra, perdėkite į paruoštą formą stipriai spausdami, tolygiai paskirstydami. Spauskite taip, kad pagrindas kelis milimetrus užeitų ant formos kraštų – kraštelis neleis išvarvėti kremui.

Kremui į švarų kombaino indą sudėkite visus produktus ir sumalkite kreminę masę. Supilkite ant paruošto pagrindo, išlyginkite paviršių ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite apie 40 minučių – pajudinto torto centras turi judėti. Visiškai atvėsinkite formoje. Geriausia, kad pastovėtų šaldytuve per naktį arba bent 4 valandas.

Prieš tiekdami nuimkite formos kraštus, perdėkite tortą ant serviravimo lėkštės ir apliekite šokoladu, išlydytu su keliais šaukštais riešutų pieno. Galite papuošti skrudintais kapotais riešutais.

Patarimas: Jeigu į šokoladą įpiltą pieną sutrauks, nesijaudinkite, įpilkite jo dar truputį ir maišydami pamatysite, kaip jis pavirs į skystą šokoladinį glajų.

Šokoladinis žemės riešutų ir varškės tortas
© Asmeninis archyvas
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Orai: po tikros karščio bangos vėl teks ieškotis megztinio (4)

Vasara tempo nemažina ir jau artimiausiomis dienomis vėl sulauksime tikros karščio bangos: oras...

Teroristinis išpuolis Barselonoje: aukų skaičius dramatiškai išaugo nuolat pildoma (754)

Turistų pamėgto Ramblos rajono pagrindinėje gatvėje Barselonoje, į žmonių minią įvažiavo...

Išpuolis Barselonoje: sulaikyti du įtariamieji (261)

Ispanijos saugumo tarnybos paskelbė įtariamojo, kurio vardu išnuomotas incidente panaudotas...

Liudininkas apie kraupų išpuolį Barselonoje: jis per žmonių minią lėkė visu greičiu, nė nebandė stabdyti (29)

Ketvirtadienio vakarą Barseloną sukrėtė kraupi teroro ataka – į minią žmonių įsirėžė...

Barselonos centre gyvenantis lietuvis: nejauku ir pikta, bet tenka priimti tokią realybę (42)

Apie šešerius metus Katalonijos sostinėje Barselonoje gyvenantis kaunietis Eduardas Žigunovas...

„Sūduva“ po pertraukos neatlaikė Bulgarijos čempionų spaudimo (173)

Bulgarijos čempionai parodė savo meistriškumą. Paskutinio UEFA Europos lygos atrankos varžybų...

Lietuvoje pristatyta įspūdinga aukštosios mados Indijos kolekcija (9)

Vilniuje ketvirtadienio vakarą įvyko neeilinis mados renginys. Indijos nepriklausomybės dienos...

Ekonomistai įvertino R. Karbauskio norą (214)

Ekonomistai Nerijus Mačiulis ir Gitanas Nausėda neigiamai vertina „valstiečių“ lyderio...

Berniukas susirūpino benamių kačių likimu: tapo jų gelbėtoju ir superherojumi (9)

Kaskart aplankęs Kris Papiernik ir Kia Griffin, jų penkiametis sūnėnas Shon'as tenori daryti viena...

Kodėl princas Williamas negali skristi vienu lėktuvu su šeima (8)

Pasak karališkojo protokolo, karališkoji šeima neturėtų lėktuvu skraidyti kartu, tačiau...