12 porcijų,

Produktai tešlai:

2 stiklinės miltų,
1 stiklinė kakavos miltelių,
200gramų sviesto,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos,
po 1 stiklinę baltojo ir rudojo cukraus,
3 kiaušiniai,
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto,
1,5 stiklinės kefyro,
aliejaus.

Kremui:

1/3 stiklinės kakavos miltelių,
trečdalis stiklinės karšto vandens,
2 šaukštai cukraus,
200 g sviesto,
50 g juodojo šokolado (ištirpinti ir atvėsinti),
100 g graikinių riešutų arba migdolų (sukapoti).

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite aliejumi dvi apvalias kepimo formas. Formų šonus pridenkite popieriumi, dugną pabarstykite miltais.

2. Sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską.

3. Išplakite plaktuvu sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir šviesi. Įmuškite kiaušinius, dar kartą išplakite. Įpilkite vanilės ekstrakto, išmaišykite.

4. Sudėkite į sviesto masę tešlą su miltais, gerai išmaišykite, supilkite kefyrą, išplakite.

5. Supilkite tešlą į formas. Kepkite 20 – 25 min. ištraukite iš orkaitės, palikite pravėsti. Kai pravės, išimkite iš formų ir palikite galutinai atvėsti.

6. Pasigaminkite kremą. Kakavos miltelius ištirpinkite karštame vandenyje. Sviestą ir cukrų išplakite plaktuvu. Sudėkite ištirpintą šokoladą, kakavą, plakite, kol masė taps vientisa.

7. Tešlos lakštus ištepkite kremu, Ant vieno lakšto suberkite riešutus, uždenkite antru lakštu. Torto kraštus aptepkite kremu, viršų apibarstykite riešutais. Prieš patiekdami, valandą palaikykite tortą šaldytuve.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)