Taigi, nupjovusi uodegas ir gerai nuplovusi, ant orkaitės grotelių iškepu 2 vidutinius burokus (apie 300 g). Naudoju ilguosius, jie kepa tolygiai, be to, yra saldesni. Tokiems reikia 150 C ir 20 min. orkaitėje. Burokėliams vėstant gaminu pyrago tešlą.

Jai reikės:

3 kiaušinių
1 st. kvietinių miltų
1 st. rudo cukraus
2 v.š. kakavos miltelių
100 g lydyto sviesto
1 a.š. sodos
4 v.š. 9 proc. acto

Naudoju plaktuvą, bet viską galima sumaišyti ir rankomis. Pirmiausiai išplaku kiaušinius, tuomet suberiu cukrų ir toliau plaku. kol cukrus nebegirgžda. Kakavą sumaišau su keliais šaukštais vandens ir lydytu sviestu, šią masę pilu į kiaušinių plakinį ir ten pat suberiu miltus.

Išmaišius tešlą, sudedu atvėsusius, nuluptus ir stambia tarka sutarkuotus burokėlius, juos irgi įmaišau į tešlą. Sodą šaukšte laikau virš tešlos ir maža srovele pilu actą, naudoju tik susidariusias putas. Jas atsargiai įsuku į tešlą, kurią pilu į silikoninę ar stiklinę kepimo formą.

Viršų apiberiu 150 g Oreo sausainių trupinių. Sausainių smulkinti iki miltelių nereikia, geriausi stambūs trupiniai.

Pyragą šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę, jis kepa apie 45min. Kadangi pyragas gaunasi drėgnas, užsigėrimo neprašo. Bet su šviežia kava buvo labai skanu.

Tiekiu atvėsintą, galima aplieti šokoladiniu glajumi.