Reikės:

120 g kambario temperatūros sviesto;
200 ml rudojo cukraus ( jei neturite, keiskite baltu cukrumi);
2 kiaušinių;
2 arb. š. vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos;
1 val. š. kakavos;
2 stiklinės (400 ml) miltų su kildinančiomis medžiagomis;
150 gr. nugos;
50 gr. skaldytų riešutų (migdolų, lazdynų ar pan.)

Sumaišome miltus su smulkiai pjaustytu sviestu ir sutriname tarp pirštų iki trupinių. Cukrų išplakame su kiaušiniu. Nugą vandens vonelėje ištirpiname. Į trupinius pilame išplaktus kiaušinius, kakavą ir nugą. Gerai išmaišome, pabaigoje įmaišome riešutus.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Gautą sausainių masę dedame į konditerinį maišelį ir išspaudžiame norimo dydžio ir formos sausainius. Palikite didelius tarpus, nes sausainiai kepant labai išsiplėtė. Paruoštus sausainius dedame šaltai bent pusvalandžiui. Kepkite 190 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, apie 14 minučių.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją