Trukmė: 10-15 min. ruošti, 30-35 min kepti, viso apie 50 min.
Porcijos: apie 10-12 keksiukų
Reikia:
• 110 g saldžios grietinėlės sviesto
• 100 g tamsaus šokolado (be priedų)
• 4 v.š. kakavos miltelių
• 3/4 (170 g) cukraus
• 4 vid. kiaušinių
• a.š. kepimo sodos
• keli lašai vanilės esencijos
• puodelio (110 g) a.r. miltų
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Sviestą ištirpinkite ant mažos ugnies, maišydami kartu su šokoladu. Įmaišykite kakavos, cukraus ir vanilės, viską gerai išsukite. Maišydami mase, po vieną įmuškite kiaušinius. Iberkite arbatinį šaukštelį valgomosios sodosm tada įmaišykite miltus. Masė bus kvepianti šokoladu, tiršta, ir tamsiai ruda.
2. Supilkite tešlą į silikonines kepimo formeles arba į popierinius krepšelius, įdėtus į metalinę keksiukų kepimo skardą. Kepkite apie 30-35 min. Patikrinti ar keksiukai jau iškepę, paprasta: įsmeikite šakutę arba medinį pagaliuką, jei šis neaplimpa tešla, galima traukti keksiukus, atvėsinti ir išimti. jei norite, galite pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Ieva G.
Dėkojame DELFI skaitytojai už receptą!