Vienas naujesnių kūrinių mano virtuvėje, bet atsiradęs tuomet, kai už lango bolavo sniegas, todėl po pirmo kąsnio atėjo jausmas, kad… Kalėdos :)
© Kūmutės virtuvė

Iš tiesų, sausoji kekso dalis labai primena šventinių meduolių skonį, o kad nebūtų taip sprangu, kaip keistai beskambėtų – burokėlių įdaras. Mano keksus puošia kokosų išspaudų kepurės, tačiau puikiai suprantu, kad jų ne kiekvienas gali gauti, todėl recepte paminėsiu kuo jas pakeisti.

Kol ragaujantiems nepasakysite, kad kekse yra burokėlių, garantuoju, kad niekas to nesupras. O vaikams gal netgi geriau nesakyti apie daržoves pyrage, būna tikrai keistų reakcijų :)

Tešlai reikės:

3 kiaušinių
1,5 st. miltų
100 ml tyro bekvapio aliejaus (galima keisti sviestu)
1 st. rudojo cukraus
1 v. š. cinamono
2 v. š. kakavos
1 a.š. sodos
50 ml vyno acto
2 nedidelių virtų burokėlių (apie 150-200g)

Kiaušinius išplaku su cukrumi iki baltų putų, įmaišau aliejų. Vis maišant, sudedu persijotus miltus. Arbatiniame puodelyje sumaišau cinamoną ir kakavą, įpilu truputį karšto vandens ir maišau, kol gaunu vienalytę košelę. Ją sudedu į tešlą ir įmaišau. Burokėlius sutarkuoju pačia smulkiausia tarka ir taip pat įmaišau į tešlą. Imu sriubinį šaukštą, suberiu į jį sodą ir, šaukštą laikant virš tešlos, lėtai pilu actą, nugesintą sodą sudedu į tešlą ir paskutinį kartą kruopščiai permaišau masę.

Tešlą pilu į silikoninę kekso formą, kepu apie 45min. 180C kepimo režimu iš abiejų pusių.

Keksą šventiškesniam variantui galite papuošti kokosine „kepure“. Tam išplakite 2 kiaušinio baltymus ir sumaišykite su 2 valgomais šaukštais kokosų drožlių. Saldinti tikrai nereikia, saldumo užteks kekse. Baltymus ant kekso sudėkite po 30 min. kepimo.

Keksą valgykite jau atvėsusį, geriausia netgi palaikytą šaldytuve, nes karšta burokėlių masė gali sugadinti visą malonumą.

Užsigerkite pienu, arbata ar kava. Tinka su ledų rutuliuku ar šokoladiniu padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Pustuštėje „Karklėje“ – gausus „nelegalių radinių biuras“ (24)

Penktadienio vidurdienį duris atvėrusio festivalio „ Karklė “ apsaugos darbuotojai nesnaudžia...

Laisvalaikio veikla lietuviui atnešė milijonus: atskleidė sėkmės formulę (2)

Vienas iš „ Vinted “ įkūrėjų Justas Janauskas , atsimindamas studijų laikus Vilniaus...

Šiltesni nei įprasta orai išsilaikys ne tik rugpjūtį, bet ir rugsėjį

Pagal dabar turimą informaciją, ne tik rugpjūčio pabaiga, bet ir rugsėjo pradžia turėtų būti...

Papasakojo, ką patyrė per išpuolius Ispanijoje: britų aktorė slėpėsi restorano šaldytuve (3)

Per Barseloną supurčiusį išpuolį aktorė Laila Rouass, besifilmuojanti „BBC One“ kanalu...

Artėjančio šaltojo sezono mados: neišsižadėkite rudų atspalvių (3)

Nors įdegis dažniausiai asocijuojasi su vasara, atėjus rudeniui gelsvai rusva spalva tikrai...

Apie prezidento postą svajojusiam J. Petraičiui – ypatinga žinia iš teismo (86)

Prieštaringai vertinamas Australijoje gimęs milijonierius, kolekcininkas, 2002 m. Lietuvos...

Erdvėlaiviai „Voyager“ paruošti atvesti ateivių į Žemę (4)

Netrukus astronomijos mėgėjai turės progą švęsti – „ Voyager “ programai sukanka 40 metų....

Joniškio rajone iš voljero pabėgo meška (29)

Penktadienį Joniškio rajone esančiame Kirnaičių kaime iš kavinėje „Plūgo broliai“ esančio...

Vokietijoje per išpuolį subadyti du žmonės, vienas jų mirė (153)

Vokietijos vakariniame Vupertalio mieste du žmonės penktadienį buvo subadyti, vienas jų –...

Dauguma bėgiojančių žmonių susiduria su ta pačia problema: kaip jos išvengti (2)

Rugpjūčio pradžioje „ Eurovaistinės “ užsakymu tyrimų bendrovės „Synopticom“ atlikto...