Sriuba tinka pietums ir rytui, na, o mišrainė tinka bet kurio paros laiko pasisėdėjimui prie stalo. Valgytojai visada giria lengvą aštrumą, mišrainė soti, spalvinga akiai.

Pirmiausiai kaičiu du puodus su vandeniu ir, jam užvirus, į vieną dedu 1 v.š. skystų garstyčių, 700-800g jautienos kumpio, žiupsnį maltų juodųjų pipirų.

Druskos nededu ne tik dėl to, kad ji, anot žinovų, kietina mėsą, bet ir todėl, kad druskos bus pakankamai daug kituose mišrainės produktuose. Kumpį verdu apie 30-40 min.

Į kitą puodą dedu 4-5 morkas, jas verdu apie 20-25min. Jos neturi būti pervirę.

Kol kunkuliuoja puodai, panašaus dydžio kubeliais supjaustau 5-6 aštriai marinuotus agurkus, 2 vidutines raudonas paprikas, 1 oranžinę papriką (neturint galima keisti geltona ar raudona), atvėsintas ir nuluptas morkas.

Jei norisi švelnesnio, ne traškaus paprikų skonio, jas pirmiausiai perpjaunu, išimu sėklas ir kriauklėje nuplikau verdančiu vandeniu. Kumpį traukiu iš puodo, ir jam atvėsus, taip pat supjaustau kubeliais.

Viską sudedu į gilų indą ir užpilu 200 ml majonezo, 200 ml aštraus kečupo.

Maišau, kol visi produktai ir padažai tolygiai pasiskirsto.

Tiekiu su juoda rugine duona.