Taigi, gamyba.

4 kg gerai prinokusių mėlynųjų arba persikinių slyvų pjaunu per pusę, išimu kauliukus ir dedu į didelį puodą. Įpilu 0,5 st. vandens ir ant mažos ugnies kaitinu apie 30 min. Blenderiu susmulkinu slyvas iki vientisos masės, maišydama pakaitinu dar apie 15 min. ir į masę beriu
2 saujas raudono baziliko lapelių – labai smulkiai kapoto, 5-6 česnako galvas – išspaudžiu į puodą presu, 4 a.š. druskos, 4 v.š. cukraus, 2 a.š. čili miltelių, 4 v.š. tyro aliejaus.

Ištirpus cukrui ir druskai, masę pilstau į švarius mažus stiklainiukus, užsuku verdančiu vandeniu nuplikytais dangteliais ir verčiu ant rankšluosčio, dengiu pledu. Atvėsusius nešu į rūsį.

Patarimas – galima gaminti ir iš geltonųjų slyvų, tik tuomet naudokite žalią baziliką.