Reikės:

275 g sluoksniuotos bemielės tešlos,
10 slyvų (jeigu naudosite tik slyvas),
1 kiaušinio trynys,
60 gr. sviesto,
2 šaukšteliai malto cinamono.

Slyvas perpjauti pusiau, išimti kauliukus ir supjaustyti 3 mm storio riekėmis.

Tešlą iškočioti ir supjaustyti 2 cm pločio ir 20 cm ilgio juostelėmis. Slyvas išdėlioti ant tešlos juostelių. Tešlos galus patepti išplaktu kiaušinio tryniu ir susukti į ritinėlius.

Ritinėlius sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su cinamonu. Gauta mase aptepti pyragaičius.

Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 18–20 minčių, kol gražiai apskrus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)