O šalia kepta skumbrė atsigulė atsitiktinai, bet viskas labai derėjo: apelsinais kvepianti žuvis ir sočiai gaivios bulvių salotos.

Tad jei pritrūko minčių paprastai, greitai paruošiamai vakarienei (tikrai užtruksite apie pusvalandį), dalinamės šiais receptais su jumis.

Orkaitėje keptai skumbrei reikės:

šviežios skumbrės
apelsino
čili padažo
alyvuogių aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
raudonėlio

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Išskroskite skumbrės pilvą, gerai nuplaukite, nusausinkite.

Indelyje pasiruoškite marinatą: apelsino sultis sumaišykite su čili padažu, alyvuogių aliejumi, druska, grūstais pipirais, raudonėliu ir gerai ištrinkite žuvį iš visų pusių, į pilvą įdėkite porą griežinėlių apelsinų (jei neskubate, taip pamarinuotą žuvį galima palaikyti porą valandų)

Žuvį sudėkite į skardą ant ištiestos folijos, jei liko paruošto marinato, apliekite žuvis ir kepkite apie 12-15 minučių, priklausomai nuo žuvies dydžio. Patikrinti ar žuvis iškepė, žiūrėkite prie kaulo, ar nebeliko kraujo ir nuo kaulo žuvis puikiai atlimpa ir lūžta.

Bulvių salotoms paruošti reikės (2-3 asmenims):

5 vidutinių virtų su lupenomis bulvių
1 nedidelio raudonojo svogūno
5 marinuotų nedidelių agurkėlių
šviežių petražolių
Padažui: natūralaus jogurto, garstyčių, čili pipiro, citrinos sulčių

Pasiruoškite padažą: porą šaukštų natūralaus jogurto sumaišykite su 1 arbatiniu šaukšteliu garstyčių, įdėkite susmilkinto čili pipiro, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Supjaustę marinuotus agurkėlius, sumeskite į padažą.

Išvirtas su lupenomis bulvėmis, atvėsinkite ir nulupus supjaustykite griežinėliais (jei bulvės šviežios, galima nelupti), taip pat sudėkite į padažą.

Pabaigai sumeskite griežinėliais supjaustytą svogūną ir susmulkintas petražoles, pagardinkite druska ir grūstais pipirais. Viską išmaišykite.