Vasaros savaitgalį apsigyvenusi „Amberton Green Apartments“ viešbutyje, blogerė kambaryje esančioje virtuvėje pagamino išrankiausiam skoniui įtiksiančius skrebučius su keptomis kriaušėmis.

Pagaminti patiekalui prireiks 30 minučių.

„Tai puikus užkandis prie vyno. Tinka tada, kai netikėtai užsuka svečiai ir norite juos pavaišinti kažkuo gardžiu. Kriaušės patinka bene visiems, tad šį patiekalą tikrai įvertins užsukę į svečius“, - DELFI kalbėjo R. Ničajienė.

Norint pavaišinti keturis asmenis, jums reikės:

4 kriaušių
1 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukšto skysto medaus
1 šaukštelio aguonų

Patiekti:

8 prancūziškojo batono riekių
50 g rikotos sūrio
saujos gražgarsčių lapelių
1 šaukšto skysto medaus
1 šaukštelio aguonų

Kriaušes supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas, palikite kotelius. Supjaustytas kriaušes apliekite citrinų sultimis ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Apliekite skystu medumi ir apibarstykite aguonomis. Paruoštas kriaušes kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol apkeps ir suminkštės. 


Keptuvėje su grioveliais paskrudinkite duonos riekes, praaušus aptepkite jas rikotos sūriu ir apiberkite švariais gražgarsčių lapeliais.

Iškepusias kriaušes dar šiltas sudėkite ant paruoštų skrebučių, apliekite skystu medumi, apibarstykite aguonomis.

R. Ničajienė šviežius produktus surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją