Taip pat mums patinka sveikas maistas. Patinka pavalgius jaustis gerai, kai maistas, kurį valgome, ne tik nepaprastai skanus, bet ir aprūpina organizmą būtiniausiomis maistinėmis medžiagomis, yra lengvai virškinamas ir suteikia energijos.

Deja, desertai to neužtikrina. Tiesą sakant, jų poveikis visiškai priešingas. Jie lėtina virškinimą, o kai cukraus poveikis baigiasi, mes jaučiamės be energijos. Papildomų kalorijų nė neminėsime.
Laimei, šis nekeptas šokoladinis pyragas būtent ir sukurtas tam, kad užkamšytų visas įprastų desertų spragas.

Produktai:

Pagrindas

1 puodelis graikinių riešutų
1 puodelis datulių

Pyrago masė:

1 puodelis pernakt išmirkytų anakardžių
1/2 puodelio ištirpinto kokosų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai (su kaupu) neskrudintų kakavos pupelių miltelių
1/4 puodelio vandens
saldiklio pagal skonį (datulių sirupo, medaus, ar pan.)

Pagrindo gaminimas

Sumalkite graikinius riešutus iki granulių konsistencijos. Įberkite datulių ir malkite, kol gausite tešlą primenančią tekstūrą – tik ne per ilgai, kad masė netaptų aliejinga. Sukrėskite masę į torto formą, išlyginkite paviršių ir įdėkite į šaldytuvą.

Pyrago masės gaminimas 

Sumalkite išmirkytus anakardžius, aliejų, kakavą ir saldiklį (pagal skonį). Iš lėto pilkite vandenį, kol gausis vienalytis kremas. Užpilkite jį ant pagrindo. Palaikykite šaldytuve bent tris valandas.

Patarimas: jei į pertepimą įpilsite šiek tiek ištirpinto kakavos sviesto, jis bus standesnis. Tortą galima dekoruoti kakavos milteliais, vaisių gabaliukais ir pan. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)