Skanieji varškėčiai

 (8)
Greitai ruošiamas paprastas maistas visada mus džiugina - o jei tas maistas dar ir skanus, tada iš viso fantastika. Lieknieji Gurmanai mėgaujasi skaniu maistu, valgo pilna burna ir džiaugiasi vaizdu veidrodyje.
Varškėčiai
Varškėčiai
Foto: M.Mikelėno nuotr.

Nors miltinių patiekalų atsisakėme, bet visiškai jų išmesti nesinori. Pakeisdami miltus į manų kruopas, galime sugrąžinti įprastą maistą į mūsų virtuvę ir tuo pačiu siekti norimų kūno apimčių. O svorį mesti tikrai paprasta - lieknoji gurmanė Beata skaniai ir sočiai valgydama atsikratė 22 kilogramų antsvorio (neblogai!?).

Kokia Beatos svorio metimo paslaptis? Geras, kokybiškas, paprastas ir skanus maistas. Todėl siūlome šiandien pasigaminti varškėčius, kurie nereikalauja daugelio valandų prie viryklės ir didelių pastangų - tiesiog reikia skanios varškės. Tik juos gaminant, svarbu pasidaryti pakankamai, nes visa šeima supuls valgyti, juk visi mėgsta varškėčius.

Beatos skanieji varškėčiai

600 g liesos varškės
2 kiaušiniai
15 kupinų šaukštų manų kruopų
Druskos

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Jeigu kam virti varškėčiai ne prie širdies, tada galima puikiai iš tos pačios tešlos juos iškepti gerai keptuvėje. Beata sako, kad taip labiausiai mėgsta jos vaikai, nes jie gaunasi tokie rusvi, traškūs išorėje ir minkšti viduryje.

Prie varškėčių rekomenduoju keletą skirtingų padažų. Saldžiamėgiams siūlau trinti bananus ir sumaišyti juos su natūraliu liesu jogurtu. Taip pat siūlau išmėginti varškėčius su kepintais svogūnais, grybais ir šiek tiek lieso jogurto, arba tiesiog tik su jogurtu - ir dar galima prigalvoti kitų variacijų, tai tik fantazijos klausimas.

Skanaus!

Lieknieji Gurmanai
Registruoti (0) Anonimiški (8)
Parašykite savo komentarą
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

„Pasaulio virtuvės": kesadilija su vištiena

DELFI TV startuoja naujas kulinarinių laidų ciklas „Pasaulio virtuvės", kuriame įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai ne tik atskleis savo sugebėjimus, supažindins su skirtingų šalių patiekalais, bet ir pagamins tai, ką kiekvienas iš mūsų galėtų sėkmingai pakartoti savo namų virtuvėje.

Gardus ir paprastas: keptuvėje keptas tortas (49)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias velykinis desertas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!

KONKURSAS „Mano gardžiausias šventinio stalo patiekalas“: laimėkite „Fiskars“ prizus

Skelbiame naują receptų konkursą ir kviečiame visus aktyviai dalyvauti ir laimėti puikius Suomijos gamintojo „Fiskars“ įsteigtus prizus!

Burnoje tirpstantis varškės tortas (1)

Šis receptas yra atsiųstas konkursui „Mano gardžiausias velykinis desertas“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!