Skanieji varškėčiai

 (8)
Greitai ruošiamas paprastas maistas visada mus džiugina - o jei tas maistas dar ir skanus, tada iš viso fantastika. Lieknieji Gurmanai mėgaujasi skaniu maistu, valgo pilna burna ir džiaugiasi vaizdu veidrodyje.
Varškėčiai
Varškėčiai
© M.Mikelėno nuotr.

Nors miltinių patiekalų atsisakėme, bet visiškai jų išmesti nesinori. Pakeisdami miltus į manų kruopas, galime sugrąžinti įprastą maistą į mūsų virtuvę ir tuo pačiu siekti norimų kūno apimčių. O svorį mesti tikrai paprasta - lieknoji gurmanė Beata skaniai ir sočiai valgydama atsikratė 22 kilogramų antsvorio (neblogai!?).

Kokia Beatos svorio metimo paslaptis? Geras, kokybiškas, paprastas ir skanus maistas. Todėl siūlome šiandien pasigaminti varškėčius, kurie nereikalauja daugelio valandų prie viryklės ir didelių pastangų - tiesiog reikia skanios varškės. Tik juos gaminant, svarbu pasidaryti pakankamai, nes visa šeima supuls valgyti, juk visi mėgsta varškėčius.

Beatos skanieji varškėčiai

600 g liesos varškės
2 kiaušiniai
15 kupinų šaukštų manų kruopų
Druskos

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Jeigu kam virti varškėčiai ne prie širdies, tada galima puikiai iš tos pačios tešlos juos iškepti gerai keptuvėje. Beata sako, kad taip labiausiai mėgsta jos vaikai, nes jie gaunasi tokie rusvi, traškūs išorėje ir minkšti viduryje.

Prie varškėčių rekomenduoju keletą skirtingų padažų. Saldžiamėgiams siūlau trinti bananus ir sumaišyti juos su natūraliu liesu jogurtu. Taip pat siūlau išmėginti varškėčius su kepintais svogūnais, grybais ir šiek tiek lieso jogurto, arba tiesiog tik su jogurtu - ir dar galima prigalvoti kitų variacijų, tai tik fantazijos klausimas.

Skanaus!

Lieknieji Gurmanai
Parašykite savo komentarą
arba komentuokite anonimiškai čia
Skelbdami komentarą, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Skaityti komentarus Skaityti komentarus

Receptai

Salotos su aštuonkoju (1)

Kai už lango taip šalta ir balta, gali mintimis nusikelti į šiltus kraštus ir suvalgyti kažką, ištrauktą iš šiltos jūros kažkur už tūkstančių kilometrų. Dar smagiau tai, kad jūros gerybės tebūnie ir ne pačios puikiausios, bet jau užima vis didesnę dalį prekybos centrų žuvies skyriaus lentynų.

Meilės savaitgalio pusryčiai – kiaušinis-širdelė (1)

Kodėl gi nenustebinus savo mylimo žmogaus romantiškais pusryčiais? Ypač, kai artėja šv. Valentino diena.

7 prieskoniai - afrodiziakai Valentino dienai

Afrodiziakas – tai, kas sukelia aistrą mylėti. Afrodiziakais gali būti kvepalai, jūros gėrybės, daržovės, vaisiai, vynas – visa, kas gali pažadinti aistrą. Vieni seniausių žmonėms žinomų afrodiziakų – prieskoniai.

Meilės dienai – afrodiziakais praturtinta vakarienė (1)

Įsimylėjėlių šventė, šv. Valentino diena, dažnai neatsiejama nuo romantiškos vakarienės žvakių šviesoje. Tačiau ši diena reikalauja ypatingos vakarienės – praturtintos aistra, meile ir dėmesiu. Tai puiki proga prisiminti afrodiziakais tituluojamus maisto produktus, kurie šv. Valentino vakarienę praturtins ne tik skoniu, bet ir aštriais pojūčiais.

Kad Valentinas būtų karštas: ką paruošti romantiškam vakarui 10 gurmaniškų receptų! (2)

Ilgai laukta įsimylėjėlių diena jau visai čia pat. Be meilės prisipažinimų ir dovanų maloniu siurprizu jūsų antrajai pusei gali tapti romantiška vakarienė namų aplinkoje. Nustebinti jūsų išrinktąjį padės nekasdieniniai receptai.