Skanieji varškėčiai

 (8)
Varškėčiai
Varškėčiai
© M.Mikelėno nuotr.

Greitai ruošiamas paprastas maistas visada mus džiugina - o jei tas maistas dar ir skanus, tada iš viso fantastika. Lieknieji Gurmanai mėgaujasi skaniu maistu, valgo pilna burna ir džiaugiasi vaizdu veidrodyje.

Nors miltinių patiekalų atsisakėme, bet visiškai jų išmesti nesinori. Pakeisdami miltus į manų kruopas, galime sugrąžinti įprastą maistą į mūsų virtuvę ir tuo pačiu siekti norimų kūno apimčių. O svorį mesti tikrai paprasta - lieknoji gurmanė Beata skaniai ir sočiai valgydama atsikratė 22 kilogramų antsvorio (neblogai!?).

Kokia Beatos svorio metimo paslaptis? Geras, kokybiškas, paprastas ir skanus maistas. Todėl siūlome šiandien pasigaminti varškėčius, kurie nereikalauja daugelio valandų prie viryklės ir didelių pastangų - tiesiog reikia skanios varškės. Tik juos gaminant, svarbu pasidaryti pakankamai, nes visa šeima supuls valgyti, juk visi mėgsta varškėčius.

Beatos skanieji varškėčiai

600 g liesos varškės
2 kiaušiniai
15 kupinų šaukštų manų kruopų
Druskos

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Jeigu kam virti varškėčiai ne prie širdies, tada galima puikiai iš tos pačios tešlos juos iškepti gerai keptuvėje. Beata sako, kad taip labiausiai mėgsta jos vaikai, nes jie gaunasi tokie rusvi, traškūs išorėje ir minkšti viduryje.

Prie varškėčių rekomenduoju keletą skirtingų padažų. Saldžiamėgiams siūlau trinti bananus ir sumaišyti juos su natūraliu liesu jogurtu. Taip pat siūlau išmėginti varškėčius su kepintais svogūnais, grybais ir šiek tiek lieso jogurto, arba tiesiog tik su jogurtu - ir dar galima prigalvoti kitų variacijų, tai tik fantazijos klausimas.

Skanaus!

Lieknieji Gurmanai
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

Apdovanojimus pasaulyje skinantis lietuvių gamintojas sukūrė originalių skonių šokoladą (11)

2014 lapkričio mėn. 20 d. 17:08
Šokolado manufaktūra „Chocolate Naive“ jau pristačiusi savo naująją šokoladų kolekciją Jungtinės Amerikos Valstijose, Paryžiuje ir Amsterdame kviečia šalies smaližius susipažinti su „Mulate“ šokoladais visuose didžiausiuose Lietuvos miestuose. Europiečiui egzotiniais skoniais pasižyminti naujoji šio lietuvių gamintojo šokolado produkcija yra pirmoji Lietuvoje, kuri gaminama tik iš ekologiškų ingridientų.

Konkursui: mano sveikiausia duona (4)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 19:29
DELFI skaitytojo Leono duonos receptas konkursui „Mano gardžiausia naminė duona“. Dalyvaukite ir jūs!

Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu (1)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 09:00
Konkursui: kelių grūdų duona su grikių mirkiniu
Asmeninio archyvo nuotr.
Pristatau savo duonos receptą. Nesu profesionalus kepėjas, bet jau ne vienerius metus kepuosi savo duoną ir eksperimentuoju su įvairiomis kombinacijomis. Pateiktas receptas naujokams gal kiek per sudėtingas, bet yra mano pačio kūrybos. Ši duona pasižymi sodriu skoniu su vos jaučiama rūgštele ir gana ryškiu grikių prieskoniu. Dominuojantis skonis kviečių, tačiau galima jausti ir speltos kvapnumą.

Greitas desertas „Tiramisu dailiai figūrai“ (2)

2014 lapkričio mėn. 19 d. 00:02
Porcijoje – 114 kalorijų. Devynias porcijas paruošite per 20 minučių.

Gardus desertas: riešutų sviesto džiaugsmas (3)

2014 lapkričio mėn. 18 d. 00:00
Paruošite devynias porcijas. Vienoje porcijoje bus apie 175 kalorijas. Paruošimo laikas – iki 20 minučių.