Skanieji varškėčiai

 (8)
Varškėčiai
Varškėčiai
© M.Mikelėno nuotr.

Greitai ruošiamas paprastas maistas visada mus džiugina - o jei tas maistas dar ir skanus, tada iš viso fantastika. Lieknieji Gurmanai mėgaujasi skaniu maistu, valgo pilna burna ir džiaugiasi vaizdu veidrodyje.

Nors miltinių patiekalų atsisakėme, bet visiškai jų išmesti nesinori. Pakeisdami miltus į manų kruopas, galime sugrąžinti įprastą maistą į mūsų virtuvę ir tuo pačiu siekti norimų kūno apimčių. O svorį mesti tikrai paprasta - lieknoji gurmanė Beata skaniai ir sočiai valgydama atsikratė 22 kilogramų antsvorio (neblogai!?).

Kokia Beatos svorio metimo paslaptis? Geras, kokybiškas, paprastas ir skanus maistas. Todėl siūlome šiandien pasigaminti varškėčius, kurie nereikalauja daugelio valandų prie viryklės ir didelių pastangų - tiesiog reikia skanios varškės. Tik juos gaminant, svarbu pasidaryti pakankamai, nes visa šeima supuls valgyti, juk visi mėgsta varškėčius.

Beatos skanieji varškėčiai

600 g liesos varškės
2 kiaušiniai
15 kupinų šaukštų manų kruopų
Druskos

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Jeigu kam virti varškėčiai ne prie širdies, tada galima puikiai iš tos pačios tešlos juos iškepti gerai keptuvėje. Beata sako, kad taip labiausiai mėgsta jos vaikai, nes jie gaunasi tokie rusvi, traškūs išorėje ir minkšti viduryje.

Prie varškėčių rekomenduoju keletą skirtingų padažų. Saldžiamėgiams siūlau trinti bananus ir sumaišyti juos su natūraliu liesu jogurtu. Taip pat siūlau išmėginti varškėčius su kepintais svogūnais, grybais ir šiek tiek lieso jogurto, arba tiesiog tik su jogurtu - ir dar galima prigalvoti kitų variacijų, tai tik fantazijos klausimas.

Skanaus!

Lieknieji Gurmanai
Vardas
Komentavimo taisyklės ir atsakomybė

Receptai

VMG: šventinis tinginys per 5 minutes (11)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:04
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas siūlo Velykoms pasigaminti šventinį tinginį.

Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“ (1)

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Labai pavasariškas tortas „Kurmio kalnelis“
Asmeninio archyvo nuotr.
Labai pavasariškas tortukas. Papuošiantis Velykinį stalą ir labai pradžiuginsiantis vaikus. Juk atšilus orams ant vejos iškyla daug kurmių kalnelių.

Velykinis avinėlis

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Velykinis avinėlis
Asmeninio archyvo nuotr.
Kad velykinis stalas nebūtų be krikščioniško simbolio, išsikepkite mielą saldų avinėlį. Trafaretų galima susirasti internete, knygose, jei mokate - patiems nusipiešti.

Nekeptas sluoksniuotas pyragas

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Nekeptas sluoksniuotas pyragas
Asmeninio archyvo nuotr.

Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje

2014 balandžio mėn. 19 d. 00:01
Džiovintais vaisiais ir dilgėlėmis įdarytas sprandinės kepsnys, troškintas aluje
Asmeninio archyvo nuotr.
Koks Velykų stalas be mėsos kepsnių?