Skanieji varškėčiai

 (9)
Greitai ruošiamas paprastas maistas visada mus džiugina - o jei tas maistas dar ir skanus, tada iš viso fantastika. Lieknieji Gurmanai mėgaujasi skaniu maistu, valgo pilna burna ir džiaugiasi vaizdu veidrodyje.
Varškėčiai
© M.Mikelėno nuotr.

Nors miltinių patiekalų atsisakėme, bet visiškai jų išmesti nesinori. Pakeisdami miltus į manų kruopas, galime sugrąžinti įprastą maistą į mūsų virtuvę ir tuo pačiu siekti norimų kūno apimčių. O svorį mesti tikrai paprasta - lieknoji gurmanė Beata skaniai ir sočiai valgydama atsikratė 22 kilogramų antsvorio (neblogai!?).

Kokia Beatos svorio metimo paslaptis? Geras, kokybiškas, paprastas ir skanus maistas. Todėl siūlome šiandien pasigaminti varškėčius, kurie nereikalauja daugelio valandų prie viryklės ir didelių pastangų - tiesiog reikia skanios varškės. Tik juos gaminant, svarbu pasidaryti pakankamai, nes visa šeima supuls valgyti, juk visi mėgsta varškėčius.

Beatos skanieji varškėčiai

600 g liesos varškės
2 kiaušiniai
15 kupinų šaukštų manų kruopų
Druskos

Užminkome tešlą, palaukiame kurį laiką, kad pabrinktų manų kruopos, formuojame apvalius plokščius varškėčius ir verdame pasūdytame vandenyje.

Jeigu kam virti varškėčiai ne prie širdies, tada galima puikiai iš tos pačios tešlos juos iškepti gerai keptuvėje. Beata sako, kad taip labiausiai mėgsta jos vaikai, nes jie gaunasi tokie rusvi, traškūs išorėje ir minkšti viduryje.

Prie varškėčių rekomenduoju keletą skirtingų padažų. Saldžiamėgiams siūlau trinti bananus ir sumaišyti juos su natūraliu liesu jogurtu. Taip pat siūlau išmėginti varškėčius su kepintais svogūnais, grybais ir šiek tiek lieso jogurto, arba tiesiog tik su jogurtu - ir dar galima prigalvoti kitų variacijų, tai tik fantazijos klausimas.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Naujienų prenumerata

Receptai

Netikėtas sriubos su apelsinais ir antiena receptas (1)

Kviečiame pasigaminti netradicinę, šaltoms žiemos dienoms tinkančią kreminę apelsinų sriubą su kepta antiena.

Vasariškai žiemiška vištiena (4)

Ilgitės vasaros? Ši prieskoniais pagardinta vištiena su prinokusiais vyšniniais pomidoriukais grietinėlės padaže garantuotai sugrąžins jus į šiltąjį metų laiką. Jeigu norite egzotiškesnio skonio, įdėkite šiek tiek pesto.

Vištienos ir kumpio lazanija (2)

Tai gardus makaronų lakštų, mėsos ir špinatų patiekalas, aplietas sūriu. Galite užšaldyti ir mėgautis juo vėliau.

Smagi žiemos pramoga - grilis: patarimai, kaip skaniai iškepti mėsą (3)

Šiltuoju metų laiku dažnai stengiamės atitrūkti nuo miesto šurmulio ir renkamės poilsį gamtoje. Grilyje keptas maistas - neatsiejama to dalis. Kad ir kaip stipriai patiekalų gaminimas lauke asocijuojasi su vasara, kasmet vis labiau pastebima tendencija juo mėgautis ir žiemą.

Devyni geriausi virtuvės šefų pusryčių patarimai sunkiam rytui (48)

Pradedant be lukšto virtais kiaušiniais ir baigiant žaliais tirštaisiais kokteiliai bei sušiais – devyni garsūs Didžiosios Britanijos virtuvės šefai papasakojo, kaip jie bando atsigauti kitą rytą po audringo vakarėlio, rašo independent.co.uk.