„Savaitė“ Užgavėnėms siūlo išsikepti pačių įvairiausių ir skaniausių blynų - mielinių, bulvinių, grikinių, su vaisiais ir t.t Išsirinkite skaniausius!
Blynai
© Corbis/Scanpix
Užgavėnių džiaugsmas

2 stiklinės kvietinių miltų, 20 g mielių, 2 kiaušiniai, 3 stiklinės pieno, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, druskos, riebalų.

Trečdalį recepte nurodyto miltų kiekio užplikykite stikline verdančio pieno, išmaišykite, paviršių apibarstykite miltais ir palaikykite 30 min. Mieles ištrinkite su cukrumi, trynius — su druska ir viską sudėkite į plikytą tešlą. Tada supilkite likusį šiltą pieną. Turi išeiti grietinės tirštumo tešla. Ją kildinkite pridengę audeklu šiltoje vietoje apie 1-2 val. Į pakilusią tešlą įmaišykite išplaktus baltymus ir suberkite likusius miltus. Jei mėgstate, į šiuos blynus galite įberti razinų. Blynus kepkite įkaitintuose riebaluose. Patiekite su grietine, uogiene ar cukrumi.

Margi mieliniai blynai

20 g mielių, 3 šaukštai cukraus, 2 stiklinės pieno, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, 1,5 stiklinės miltų, įvairių džiovintų vaisių, truputis druskos, aliejaus.

Blynai
© Corbis/Scanpix

Inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir ¼ stiklinės miltų. Kildinkite 15 min. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus kiaušinių baltymus. Palikite tešlą pakilti. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišykite susmulkintus džiovintus vaisius. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Dzūkų Užgavėnių blynai

1 stiklinė grikių miltų, 1 stiklinė kvietinių miltų, 20 g mielių, 2-3 stiklinės pieno arba vandens, 2 kiaušinių tryniai, 50 g sviesto, cukraus, druskos.

Į kvietinius miltus įpilkite 1 stiklinę pašildyto pieno, sudėkite mieles, ištrintas su cukrumi, išmaišykite ir laikykite šiltai apie 1 val. Kai tešla pakils, supilkite likusį pieną, suberkite grikių miltus, sudėkite su druska išplaktus trynius, supilkite ištirpintą sviestą, gerai išmaišykite ir tešlą vėl kildinkite apie 1 val. Kepkite gerai įkaitintuose riebaluose. Patiekite su ištirpintu sviestu, obuolių koše ar kita uogiene.

Grikinukai su spirgučių padažu

2 stiklinės grikių kruopų, 1 kiaušinis, 0,5 stiklinės pieno, druskos, pipirų, 5 šaukštai miltų, aliejaus, 400 g rūkytos šoninės.

Blynai
© Corbis/Scanpix

Išvirkite birią grikių košę. Į atvėsusią košę įmuškite kiaušinį, įpilkite pieno ir įberkite druskos bei pipirų. Po truputį įmaišykite miltus. Iškepkite blynus. Šoninę supjaustykite kubeliais ir paspirginkite. Blynus užpilkite spirgučiais.

Kaimiški bulviniai blynai

2 kg bulvių, 2 svogūnai, 3 kiaušiniai, 200 g skilandžio.

Į bulvių tarkius pridėkite susmulkintų svogūnų, kubeliais supjaustyto skilandžio, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su grietine arba grietinės ir varškės padažu.

Bulvių ir morkų blynai

4 bulvės, 3 morkos, 1 kiaušinis, 4 šaukštai manų kruopų, druskos, pipirų, universalių prieskonių mišinio.

Blynai
© Corbis/Scanpix

Bulves ir morkas sutarkuokite, įmuškite kiaušinį, įberkite manų kruopas, prieskonių ir gerai išmaišykite. Blynus kepkite įkaitintuose riebaluose, patiekite su grietinės ir spirgučių padažu.

Mieliniai ruginukai

500 g ruginių miltų, 0,5 l pieno, 40 g ištirpinto sviesto, 4 kiaušiniai, 30 g mielių, cukraus, druskos.

Sumaišykite 250 g miltų, 1 stiklinę šilto pieno ir mieles, ištrintas su cukrumi. Laikykite šiltai apie 2-3 val. Likusiame piene ištirpinkite sviestą, įberkite druskos,cukraus, supilkite išplaktus trynius. Viską sumaišykite, suberkite likusius miltus ir užmaišę tešlą palikite ją kildinti šiltoje vietoje apie 1 val. Kai tešla iškils, ją dar kartą pamaišykite ir vėl leiskite pakilti. Prieš kepdami blynus atsargiai įmaišykite išplaktus baltymus – blynai bus lengvi ir purūs.

Kukurūziniai skanukai

3 stiklinės kukurūzinių miltų, 3 stiklinės kvietinių miltų, 5 stiklinės pieno šilto pieno, 2 stiklinės šalto pieno, 50 g mielių, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai sviesto, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė grietinėlės, 1 šaukštas druskos.

Blynai
© Corbis/Scanpix

Kukurūzų miltus sumaišykite su 4 stiklinėmis šilto pieno, tada suberkite kvietinius miltus ir supilkite šaltą pieną. Gerai išmaišykite. Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus, sumaišykite su stikline šilto pieno ir įmaišykite į tešlą. Ją kildinkite apie 2-3 val. Kai tešla iškils, į ją sudėkite išplaktus trynius, ištirpintą sviestą druską, cukrų ir gerai išmaišykite. Tada atsargiai įmaišykite išplaktą grietinėlę ir baltymus. Tešlą dar truputį pakildinkite ir kepkite blynus į kaitintuose riebaluose.

Blynai su sūriu

1 stiklinė miltų, 2 kiaušiniai, 0,5 stiklinės pieno, 100 g fermentinio sūrio, universalių prieskonių mišinio, 1 pakelis kepimo miltelių.

Kiaušinius suplakite, įpilkite pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius, sudėkite sutarkuotą sūrį ir prieskonius. Gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintuose riebaluose. Patiekite blynus apibarstytus sutarkuotu fermentiniu sūriu.

Velnių blynai

2 kiaušiniai, 0,5 l pieno, miltų, druskos, cukraus, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, aliejaus. Padažui: 5 kiaušiniai, 0,5 šaukštelio druskos.

Blynai
© Corbis/Scanpix

Paruoškite grietinės tirštumo tešlą. Blynus kepkite negailėdami aliejaus. Padažui kiaušinius virkite 5 min., kad trynys liktų minkštas. Atvėsintus kiaušinius sumaigykite šakute, pasūdykite ir patiekite prie karštų blynų.

Manų kruopų blynai

2,5 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės manų kruopų, 0,75 stiklinės miltų, 1 kiaušinis, 0,5 šaukšto sviesto, 2 šaukštai cukraus, truputis druskos, aliejaus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Iš 1,5 stiklinės pieno ir manų kruopų išvirkite košę, įdėkite sviesto ir atvėsinkite. Kiaušinį išplakite su cukrumi ir druska, supilkite likusį pieną, suberkite miltus, kepimo miltelius, sudėkite atvėsusią manų košę ir gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su uogiene arba grietine.

Smaližių Užgavėnės

2 bananai, 1 stiklinė miltų, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai kepimo miltelių, truputis druskos, 0,75 stiklinės pieno, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai ištirpinto sviesto, aliejaus, uogienės arba sirupo.

1 bananą sumaigykite šakute, o kitą supjaustykite kubeliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi, pienu bei sviestu ir sumaišykite su bananais. Tada suberkite miltus, kepimo miltelius, druską ir gerai išmaišykite. Kepkite įkaitintame aliejuje. Patiekite su uogiene arba sirupu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Mama parodė, ką Turkijoje siaučiantis virusas padarė jos vaikui: oda luposi gabalais (29)

Turkij os turizmui – neramios dienos. Nuo liepos vidurio nesiliauja pranešimai apie Koksaki...

D. Adomaitis paskelbė galutinį rinktinės dvyliktuką (24)

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabas likus kiek daugiau nei savaitei iki Europos...

1 euras Odesoje – per dideli pinigai: parodė, ką galima nusipirkti uz centus (103)

Pigiau nei Odesoje – sunku surasti. Šiame Ukrainos kurorte už centus galite važinėti viešuoju...

O. Pikul-Jasaitienė – apie susišaudymu įtariamą ir paieškomą brolį: tikiuosi, kad čia nesusipratimas (25)

Pirmadienio vakarą Vilniuje , Antakalnio gatvėje, aidėjo šūviai. Antradienio popietę...

Ministerija nenori tylėti apie 404 eurų algą mokytojams: uždirba kur kas daugiau (352)

Po to, kai DELFI paviešino skaičius, kiek mokytojų Lietuvoje trūksta iki mokslo metų pradžios...

„WikiLeaks“ atsisakė publikuoti slaptą informaciją apie Rusijos valdžią (60)

Pačiame pernykštės JAV prezidento rinkimų kampanijos įkarštyje nutekintą medžiagą...

Billas Gatesas papasakojo, kaip atrodo jo diena: retas norėtų tokio turtuolio gyvenimo

Billas Gatesas ilgą laiką buvo turtingiausias pasaulio žmogus. Dabar šį titulą jis tai...

Išnarpliojo, ką slepia politikų apranga (8)

Statistinis šiuolaikinio politiko portretas – vidutinio amžiaus vyras, vilkintis kuklų,...

„Oze“ vietoj „Prismos“ įsikurs „Maxima“ (34)

Lietuviškas prekybos tinklas „ Maxima “ laimėjo derybas dėl iš Lietuvos pasitraukusio prekybos...

Niekada nesiskolinusią moterį užgriuvo solidi skola (6)

Viena Raguvėlės miestelio gyventoja gyvena kaip ant adatų. Dar liepos pabaigoje ji gavo...