Šilauogės naudojamos džemų, uogienių, jogurtų, pyragų ir pyragaičių įdarų, įvairių vynų ir likerių gamybai.


Šilauogių sausainiai


8 šaukštų miltų, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1,5 šaukštelio druskos, 16 šaukštų kepiniams skirto margarino, 8 šaukštų cukraus, 4 kiaušinių, 2 šaukštelių vanilės esencijos, 16 šaukštų nuriebinto pieno, 20 šaukštų greitai paruošiamų avižų dribsnių, 8 šaukštų šaldytų šilauogių, 24 šaukštų kukurūzų dribsnių.


Dubenyje išmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Margariną ir cukrų gerai ištrinkite. Sudėkite kiaušinius ir vanilės esenciją. Maišykite, kol masė pasidarys vienalytė. Tada įpilkite pieną, suberkite miltų mišinį, avižų dribsnius ir viską gerai išmaišykite. Kai subersite šilauoges, tešla pasidarys labai tiršta. Ją iškrėskite ant riebalais išteptos kepimo skardos ir apibarstykite kukurūzų dribsniais. Kepkite 180° C temperatūroje apie 40 minučių. Atvėsusį kepinį supjaustykite kvadratiniais gabalėliais.


Šilauogių šaltsriubė


4 stiklinių šilauogių, 1,5 stiklinės vandens, 1,5 stiklinės cukraus, 2 stiklinių natūralaus jogurto, 1 šaukštelio cinamono.


Uogas nuplaukite, apibarstykite cukrumi bei cinamonu ir užpilkite vandeniu. Turinį užvirkite ir ant nedidelės ugnies virkite apie 10–15 minučių. Palaukite, kol atvės. Smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės ir ją sumaišykite su jogurtu. Jei norite tirštesnės sriubos, virimo pabaigoje įpilkite šaukštą nedideliame kiekyje šalto vandens ištirpdyto krakmolo ir dar šiek tiek pakaitinkite.

Šilauogių tyrė


5 porcijoms: 4 stiklinių šviežių šilauogių,1 šaukštelio smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės, 2 šaukštelių šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 1 stiklinės cukraus, 2 stiklinių vandens.
Į vidutinio dydžio puodą supilkite šilauoges, citrinos žievelę, 1 stiklinę vandens ir viską užvirinkite. Ant mažos ugnies virkite tol, kol šilauogės suminkštės. Išvirtas uogas pertrinkite per smulkų sietelį. Į gautą tyrę įmaišykite citrinos sulčių ir 2–3 minutėms palikite atvėsti. 


Atskirame mažame puode užvirinkite 1 stiklinę vandens ir cukrų. Atšaldytą cukraus sirupą įmaišykite į šilauogių tyrę. Gautą masę perdėkite į negilų indą ir 40–60 minučių laikykite šaldiklyje. Kai masė ims kristalizuotis, susidariusius ledo gabaliukus nukrapštykite šakute ir įmaišykite į tyrę. Toliau šaldykite 1,5 val. Patiekite stiklinėse, apibėrę šviežiomis šilauogėmis.

Šilauogių ir varškės duonelė


225 g pertrintos varškės, 175 g šviesaus rudojo cukraus, 2 didelių kiaušinių, 175 g šilauogių, 225 g miltų, 0,5 šaukštelio malto cinamono,
1 šaukštelio kepimo sodos, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių.


Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda ir cinamonu. Į pertrintą varškę įberkite cukrų ir maišykite, kol jis ištirps. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Suberkite miltų mišinį, išmaišykite, sukrėskite uogas ir vėl atsargiai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą indą ir dėkite į orkaitę. Kepkite 190° C temperatūroje apie 30 minučių. Tada uždenkite kepinį folija ir dar kepkite 45 minutes.